Pa kvalitetom slike realno gledajuci u ovom momentu i nema dobrih 720p LCD-ova. Jedini LCD sa kojim bi se mogao pomiriti da mi visi na zidu je Sony 52z4500, imao sam ga prilike vidjeti u zivo prije 2 dana i to je za LCD quantum leap u tehnologiji, ponasa se kao plasma u svim aspektima.
Crna boja mu je 0,06 kandela po m2 bez LED tehnologije kao kod X serije a recimo Panasonicu 50PY80 0,05 kandela po m2. Skuplji je od Pania za dobrih 70% ali model je savrsen.
HD je savrsentsvo, sam dizajn je subjektivno govoreci perfektan, motion resolution kod SD-a sa postavljenim motionflow-om na standard pa cak i na minimum je bolji nego i na jednom 100Hz-om postavljenom na maximum.
Daje bolju sliku od 55x4500 koji je duplo skuplji. Sta reci vise. Izvini na ovoj opasci oko Sony-a zaboravio sam je prenijeti pa da je uklopim sa tvojim odgovorom tj pitanjem.
Posto si rekao PC, rekao sam ti LCD, a za divx ti ne treba vise od 720p.
Naravno da mozes uzeti i plasmu pa je spojiti na PC, samo vodi racuna o tome da ti ovjetljenje i kontrast ostanu na 50% vrijednosti u pocetnih 200 sati.
Takodjer kasnije vodi racuna da ne zaspes prilikom gledanja filma pa da se player ne spusti i ostane staticni desktop umjesto pokretne slike.
Do burn-ina ce teze doci sa danasnjim plasmama, medjutim...ostaviti desktop na plasmi nekih 8 sati not good idea.