Citiraj:
Autor Javorko
@Rebellion, restirao sam modem pred par dana i ista je greska bila jos cak i gora.
Sada je dosao novi ruter i ovaj radi, jedino nije iz prve proradio Voice, pa sam kao sto kaze u manualu ponovio korake 2 pa nadalje.
Za sada radi kao i u pocetku i necu se zaliti.
U svakom slucaju hvala na dobroj volji
|
nema na cemu.
cudno je to sto kazes za router.
cini se da router nakon nekog vremena ode kvragu.
uzrok je ili u adsl signalu ili elektricnom ako je stvarno do toga da modem dotraje zbog uvijeta.
ipak, razlog zasto ti puca veza je ovdje:
Citiraj:
Autor Javorko
...Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 17,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 16,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 22,5...
|
Znaci, tebi je gubitak na signalu blizu vrijednosti izlaznog signala pa kad se zbog oscilacija signala te 2 vrijednosti poklope nestane signala i veza se prekida.
Preporucio bih ti da odes na 2Mbps, mislim da ces jedino tako dugotrajno rijesiti problem.
Novu paricu tesko da ces dobit, jer t-com ne daje to osim ako se veza ne moze uspostaviti ni na 1Mbps!
Ako bash hoces novu paricu, mislim da ti je jedini nacin potpisat sa t-comom za 16mbps ugovor, pa po isteku tog ugovora si slobodan, a imas onda kvalitetniju paricu, samo sumnjam da ti je to isplativo prema cijeni brzine od 16Mbps.
Inace, t-com ima 2 reference za parice - obicna parice i high speed parica, tako da kad kod njih uzimas 16mbps, onda ti daju bolju paricu, tj onu koja prema njima zadovoljava vise kriterije.
Citiraj:
Autor Bono
@Rebellion vec sam pisao o pingu i ADSL2+ modulaciji. ....Error Seconds (Local/Remote): 917 / 0, nemam sad vremena da provjeravam dokumenaciju ali po nekoj logici ovo bi znacilo da errori nastaju lokalno.
|
to local errors ne znaci nuzno da errori nastaju na modemu, nego da nastaju iza DSLAMa.
Remote errors znaci nastaju na netu ili opremi providera, a lokalni na parici (najcesce), kucnoj instalaciji (ponekad) ili modemu (samo kad je modem neispravan - rijetko kad, jer obicno modem ili ne radi uopce ili radi ok).
podaci koje dobijes na modemu su i podaci sa modema i sa DSLAMa.
upravo zbog te interakcije modema i DSLAMa Amis ne daje korisnicima admin prava na thomsonu. (to bi trebalo biti drugacije rjeseno, al necu sad o tome).
dovoljno je instalirati firebug extenziju na firefox da dobijete sto trebate.
razlog tome je poznati double-slash (//) bug na javi

jos samo izbacite neke stvari pa dodjete u situaciju "pojeo vuk magare", tj da dobijete sto trebate, a da vas niko ne moze #%$at ko sansku kozu jer ste to napravili

u suprotnom, ako se primjeti to sto ste napravili, na kucnu adresu ce vam doc opomena pred sudsku tuzbu.
oni koji ne znaju o tome, nek se informiraju na
www.zagreb-forum.com ili samo googlaju
firebug thomson