View Single Post
Staro 15.12.2008., 03:53   #2030
Rebellion
Killer of your Dreams
Moj komp

Rebellion's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Javorko Pregled postova
@Rebellion, restirao sam modem pred par dana i ista je greska bila jos cak i gora.
Sada je dosao novi ruter i ovaj radi, jedino nije iz prve proradio Voice, pa sam kao sto kaze u manualu ponovio korake 2 pa nadalje.
Za sada radi kao i u pocetku i necu se zaliti.
U svakom slucaju hvala na dobroj volji
nema na cemu.
cudno je to sto kazes za router.
cini se da router nakon nekog vremena ode kvragu.
uzrok je ili u adsl signalu ili elektricnom ako je stvarno do toga da modem dotraje zbog uvijeta.
ipak, razlog zasto ti puca veza je ovdje:

Citiraj:
Autor Javorko Pregled postova
...Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 17,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 16,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 22,5...
Znaci, tebi je gubitak na signalu blizu vrijednosti izlaznog signala pa kad se zbog oscilacija signala te 2 vrijednosti poklope nestane signala i veza se prekida.
Preporucio bih ti da odes na 2Mbps, mislim da ces jedino tako dugotrajno rijesiti problem.
Novu paricu tesko da ces dobit, jer t-com ne daje to osim ako se veza ne moze uspostaviti ni na 1Mbps!
Ako bash hoces novu paricu, mislim da ti je jedini nacin potpisat sa t-comom za 16mbps ugovor, pa po isteku tog ugovora si slobodan, a imas onda kvalitetniju paricu, samo sumnjam da ti je to isplativo prema cijeni brzine od 16Mbps.
Inace, t-com ima 2 reference za parice - obicna parice i high speed parica, tako da kad kod njih uzimas 16mbps, onda ti daju bolju paricu, tj onu koja prema njima zadovoljava vise kriterije.

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
@Rebellion vec sam pisao o pingu i ADSL2+ modulaciji. ....Error Seconds (Local/Remote): 917 / 0, nemam sad vremena da provjeravam dokumenaciju ali po nekoj logici ovo bi znacilo da errori nastaju lokalno.
to local errors ne znaci nuzno da errori nastaju na modemu, nego da nastaju iza DSLAMa.
Remote errors znaci nastaju na netu ili opremi providera, a lokalni na parici (najcesce), kucnoj instalaciji (ponekad) ili modemu (samo kad je modem neispravan - rijetko kad, jer obicno modem ili ne radi uopce ili radi ok).
podaci koje dobijes na modemu su i podaci sa modema i sa DSLAMa.
upravo zbog te interakcije modema i DSLAMa Amis ne daje korisnicima admin prava na thomsonu. (to bi trebalo biti drugacije rjeseno, al necu sad o tome).
dovoljno je instalirati firebug extenziju na firefox da dobijete sto trebate.
razlog tome je poznati double-slash (//) bug na javi
jos samo izbacite neke stvari pa dodjete u situaciju "pojeo vuk magare", tj da dobijete sto trebate, a da vas niko ne moze #%$at ko sansku kozu jer ste to napravili
u suprotnom, ako se primjeti to sto ste napravili, na kucnu adresu ce vam doc opomena pred sudsku tuzbu.
oni koji ne znaju o tome, nek se informiraju na www.zagreb-forum.com ili samo googlaju firebug thomson

Zadnje izmijenjeno od: Rebellion. 15.12.2008. u 04:22.
Rebellion je offline   Reply With Quote