Citiraj:
Autor Mad_duke
"Takodjer ne odgovaras mi na pitanja zasto ne kupiti 26" i 32" sa 1080p?"
Nema razloga zasto ne kupiti. Samo kvalitetan LCD monitor od 26 incha kosta jako puno. A plazme se ne rade u toj velicini.
|
Obozavam tvoje odgovore citati, zaista!
Navedi mi jedan jedini kvalitetni 26" HDTV sa 1080p rezolucijom

Opet ti ne odgovori sa koje udaljenosti bi gledao taj 26" 1080p telic
Opet ti sa uvecavanjem tlocrta,

Extra !
Iduci post opet postavi istu sliku, jer ne razumijemo sta zelis reci!
Ne uvrsti ti gustinu ovde, opet nake pticje perspektive, znam komlikovano je uradit ali brate da bi nam objasnio to te ceka, to ti je sad posao
Citiraj:
Autor Mad_duke
O tome da 42 incha nije dobar za za 1080p sadrzaj je doslo od ljudi koji su kupili 720P telkac, pa su ljubomorni na one koji imaju 1080P, te od trgovaca kojima u tom trenutku recimo pase taj scenario.
|
Jeste, svi smo mi ljubomorni sto ti imas full hd na 42". Pogotovo vlasnici 50" Full HD televizora.
Znas li da je THX 36 stepeni najzahtjevniji Lucasov calculator, radjen za kina

Da vidis koliko ima razlicitih vrijednosti;

Vidis kako je THX zahtjevan a nije jedino mjerilo, mislim jeste jedino mjerilo tebi koji gledas HD sa 1.6m bas kako nalaze Lucas

Pa pogledaj gdje je THX 36 smjesten iznad 1080p i 2K digital cinema skale, tek je 4K digital cinema zahtjevnija i ti se ravnas po tome i ti meni dajes kalkulator

Nadam se da ces nauciti sta ovo znaci nekad u dogledno vrijeme!
Hvala!
Naravno najbolje prikazuje logaritamska skala koja upravo kaze da je za 42" dovoljno 720p ali ju je nauka procitati jer ima pravila, mozes ih naci na netu, da ti ne budem uvjek ja izvor informacija.
Fataj se knjige!