"@Mad_Duke
Dp za 1920x1080 je 2202,9
PPI za 32" je 68,80 (pixel per inch)
PPI za 42" je 52,45
PPI za 50" je 44,05
PPI za 60" je 36,70 (najblize magicnom broju od 35PPI)
"
Biti cu kratak posto ti ne kuzis osnovne zakone fizike i svijeta u kojem zivimo.
Meni je zao, ali oko ne gleda u pixelima po inchu. Tko ti je to rekao, grdo te ....
Jedina stvar koja je vazna je kut gledanja. Oko vidi svijet u stupnjevima i imas tocno definirano koliko osoba sa zdravim vidom 20/20 moze razaznati tocaka po stupnju (ne ukljucujuci periferni vid koji seze i do 180 stupnjeva).
Evo
Imas 3 velicine TV-a.
Slika odgovara omjeru (pixel / cm ) sto znaci da je 42 incha, odnosno 107 cm display na ovoj slici sirok 107 pixela.
Udaljenost sam stavio na 42 incha 1.7 m. Nakon ove udaljenosti osobe koje imaju vid 20/20 polagano pocnu gubiti detalje 1080p rezolucije.
Povecavao sam udaljenost da prati povecanje dijagonale i eto. Imas tu tri slike.
Na svakoj slici je kut gledanja isti. Na svakoj slici LJUDSKO OKO VIDI NA IDENTICAN NACIN REZOLUCIJU SLIKE.
Bas sam nasao lijepi kalkulator pa se igraj.
http://myhometheater.homestead.com/v...alculator.html
Kad naucis nesto o vidu, mozda ces prestati pricati marketinske nebuloze koje si cuo od nekog!
"Takodjer ne odgovaras mi na pitanja zasto ne kupiti 26" i 32" sa 1080p?"
Nema razloga zasto ne kupiti. Samo kvalitetan LCD monitor od 26 incha kosta jako puno. A plazme se ne rade u toj velicini.
1080p razliku ces vidjeti i na 26 incha. Pod uvjetom da je monitor kvalitetan i da su pixeli jasni.
O tome da 42 incha nije dobar za za 1080p sadrzaj

je doslo od ljudi koji su kupili 720P telkac, pa su ljubomorni na one koji imaju 1080P, te od trgovaca kojima u tom trenutku recimo pase taj scenario.