View Single Post
Staro 13.12.2008., 22:51   #231
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Pomagajte ljudi kako god znate !!!

Na Ati 4670 sam namontirao Accelero S1

I kartica više ne radi!

Prvo sam skinuo stock hladnjak i odspoio njegov mali ventilatorić sa kartice.

Nadam se da na kartici ne treba biti ukopčan hladnjak da bi ona radila??
Probao sam uključiti ovaj konektor od starog hladnjaka i ventilator na njemu je radio ali kartica ne radi.

Ne funkcioniranje kartice se manifestira tako da se ne pojavi slika na monitoru, odnosno na monitoru piše "no signal from input A"
Inače, nije stvar u inputu A i B jer sam probao i jedan i drugi, a sad uredno radi na starom kompu sa kojeg ovo i pišem.
Komp uredno javi jer se zboota u windowse što mogu zaključiti jer se nakon nekog vremena pojavi onaj zvuk startanja windowsa, a i vidi se da disk nešto učitava prije.

Možda je bakrena baza Accelera S1 pritisnula one sitne piniće što vire pokraj same jezgre GPU-a?
Znamo da je kod 4670 GPU malen i zauzima samo dio prostora za GPU npr. kod 4850 kartice.
Možda je pasta koja se dobije na Acceleru S1(MX-2) elektro provodljiva kao Artic Silver 5 pa je došlo do kratkog spoja??
Također, udaljenost baze GPU-a i dna konektora na kartici je manja od 48mm (43 mislim) pa sam pomaknuo i bazu coolera kako je to opisano u upustvu tako da sam olabavio one vide i pomakao bazu u drugi krajnji položaj.

Evo nekoliko slika, sumnjam da se iz njih može iščitati problem, ali možda pomognu.

Molim pomoć jer sam stvarno utučen..
Terminator02 je offline   Reply With Quote