View Single Post
Staro 13.12.2008., 21:27   #1223
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
@Mad Duke
Ako zelis da ti ja pomognem da opravdas svoju kupovinu 42PY80, ja to ne mogu uraditi.
Ne, nikako. Upravo suprotno. Hocu tebi pokazati da imas jednu kardinalnu gresku u poimanju gledanja na rezoluciju s obzirom na velicinu ekrana. Sa ostatkom tvog posta se slazem. Ali ovo sa velicinom je nelogicna nigdje utemeljena glupost.

Citiraj:
@Mad Duke
Daje tv odlican, odlican je, jedan od najboljih ali ne iskoristava najbolje sabijenost svojih pixela.
Moj boze. Ako A) TV ima velicinu pixela od 1 metar, a B) TV ima velicinu pixela od 2 metra.

Ako gledas u B) slucaju TV sa 10 metara, dobit ces ISTI efekt kao da gledas u A) slucaju sa 5 metara.

Citiraj:
@Mad Duke
Ako zelis da nekim "logicnim i matematickim" zakljuccima i mene uvjeris da proracuni HD i THX standarda nisu u dure, isto je odgovor ne.
Ne. THX se zapravo slaze samnom i mojom racunicom. Ako pogledas u mom prijasnjem postu, napisao sam da je po THX standardu recommended viewing distance za 50 incha 1.7 metara, a za 42 incha 1.43 metra.

Ako pomnozis 1.43 sa 1.19 (faktorom razlike u velicini izmedju 42 i 50) dobit ces 1.7 metara.

Ako podijelis 1.7 metara sa 1.19 dobit ces 1.43

- "Moja" matematicka metoda se uci u osnovnoj skoli, tako da nije bas atomska fizika.

Citiraj:
@Mad Duke
Raspravljas se oko stvari gdje je sve receno, davno i prije je neko cuo na ovim prostorima za plasmu.
Oprosti, ali ti si taj koji tvrdi da je 50 incha bolje za full HD od 42 incha kao cinjenicu.

U stvarnom svijetu, u 3D prostoru. Osnovna skola, fizika. Isto kako ako se ti vozis u autu 100 na sat, a netko te prestize brzinom od 110 na sat, prestici ce te istom brzinom kao da tvoj auto stoji, a njegov vozi 10 na sat.

Tako isto u pravom svijetu u kojem zivimo. Mom, tvom, od sv. Petra oku ako je zdravo je apsolutno svejednom gleda li plazmu od 42 incha sa 1.43 metra, ili gleda 50 incha plazmu sa 1.7 metara. NEMA RAZLIKE

Ako ti tvrdis da ima razlike, to znaci da vjerujes u to i ja postujem tvoje pravo na cisto subjektivno misljenje koje nije opravdano niti jednom objektivnom cinjenicom.

---

Zasto sam zapeo za ovo ovoliko. Zato jer svojim postom koji je sluzbena referenca na forumu na prvom postu ovog topica obmanjujes (znam da ne namjerno) sve ljude koji misle kupiti novi flat panel TV.

Zasto sam tako zapeo. Zato jer TH-42PY80P kosta najjeftinije 7.800 kuna, a TH-50PY80P 12.200 kuna.

Tako da je TH-50PY80P veci 19% od TH-42PY80P, ali je zato i 56% skuplji.

Tvojim savjetom ispada da netko mora kupiti 50 incha da bi uzivao u Full HD kvaliteti. Sto nije tocno. Te bi tim tvojim netocnim savjetom (koji se nalazi u brdu dobrih) mozda iskljucio nekom opciju da umjesto da kupi 50 incha TV, da ustedi 4400, te da pomakne "fotelju" 27 cm blize.

Za 4400 kuna se moze kupiti

bluray player
ps3 koji ima bluray
cijeli HTPC koji ima bluray
-
Ili ako ima vec HTPC za 4400 kuna se moze kupiti odlican stereo zvucni sustav + bluray drive za komp.

Citiraj:
Dp za 1920x1080 je 2202,9
PPI za 32" je 68,80 (pixel per inch)
PPI za 42" je 52,45
PPI za 50" je 44,05
Pa primjeni upravo to sto si tocno ovdje napisao.

50/42=1.19 ugrubo
44.05 od 50 incha pomnozimo sa faktorom vezanim uz dijagonalu 1.19 ugrubo i dobijemo 52,45.

Sto znaci da ako uzmemo udaljenost od ekrana na 50 incha i podijelimo ju sa 1.19 ugrubo, dobijemo isti efekt kao kad gledamo 50 incha ekran sa prosle udaljenosti.

Za kraj. Ja sam napisao
" Nema razlike kod gledanja posto nam je velicina pixela kod oba slucaja ista, kao i kut gledanja. "

Da, to sam napisao, ali si izvadio iz konteksta i izbacio JAKO vazan elemnt, a to je udaljenost. Ja sam rekao da nema razlika kod gledanja posto nam je velicina pixela ista kada gledamo 50 incha sa 1.7 metara ili kod gledanja 42 incha sa 1.43 metra.

Valjda si svjestan da su predmeti manji sto se vise odmices od njih!

-------------------

Postoji slucaj kad je velicina vazna. Ali nema veze sa tvojim netocnim razlogom, te cu ga napisati u sljedecem postu.

Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 13.12.2008. u 22:04.
  Reply With Quote