View Single Post
Staro 20.06.2004., 14:16   #13
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ja sam trenutačno (zbog uništenog bartona, pa dok se štedi za mobilca) na Celeronu 2.0 ghz, atijevim northbridgem, atijevom mobilnom vga karticom i 256 mb ddr rama. Znači, u usporedbi sa kantom, ovaj notebook bi barem u običnome radu trebao biti dovoljno brz. No, čekam i do minute i pol da se Winamp3 upali, nekoliko sekundi za Internet explorer, a kad mu dam više stvari odjednom (3 ie, WinMx i Winamp 3 i Explorer) nekad samo crkne na aktiviranju još nečega, i onda u idučih 5-10 min on napravi to šta je trebao. Sve što mi je na kanti bilo trenutno, na ovom je nevjerojatno sporo, ugodnije mi je raditi na starom p1 i win98 sa svime ovime spomenutim, pa mi je i žao šta sam ga dao frendu. A u kancelariji stari mi ima kantu sa celeronom 2.0, sis matičnom i 256 ddr-a, i isto je očajno sporo tako da nije stvar samo ovog notebooka i njegovoj eventualnoj neoptimiziranisti ili sl. Zaista ne vidim zašto kupiti celeron umjesto durona, jer jednostavno on nema smisla. Pa ni za office, jer otvaranje worda, ie ili exella je jednostavno presporo za njegovu cijenu i nazivnu brzinu. Dok moj stari duron 950 sa sisovom matičnom košta duplo manje para, na neusporedivo je brži, funkcionalniji, isplatljiviji.
vudu2 je offline   Reply With Quote