Fora je tome da ti je ta kartica dosta za sve ove rezolucije koje si spomenul osim 24", tak da ako si već kupoval karticu za 17" mogel si kupiti HD 2600 XT i došel bi na isto, ali s kakvih 400 kn više u džepu.
Još uvijek mi nije jasno na koji način su ljudi diljem ove teme zaključili da je ovo kartica za 17" monitore i da samim time pripada u samo dno ponude.
Citiraj:
Autor Pippincro
Sta se tice S1 i s2, to je valjda svima jasno da to najvise ovisi o vrsti kucista i prozracenosti istog, okolnoj temp i gdje je samo kuciste smjesteno (da nije u nekom kutu, zaguseno i sl.), pored same topline koju proizvodi grafa. A i percepcija o "oke" temperaturi varira od covjeka do covjeka.
U slucaju radeon 3xxx serije, komotno se moglo imati grafu samo na s1, bez venta, ali u nekom kucistu tipa rebel9 ili s dosta mesheveva i par dobrih ventova u samom kucistu. Ja se sad osobno nadam nest slicno postici s 8800gs i S1 koji ce zavrsiti u htpcu (rebel kuciste, sakrito iza ormara tak da nije "klasican" htpc) - grafa pasiva, freezer na 5v, a isti slucaj i s 120mm ventovima (2 komada u kucistu), pa cemo vidjet
|
Sve je jasno, ali kak sam rekel u prijašnjim postovima, S2 ili onaj pasivni cooler od HD 3650 kojeg ima
tor na svojoj HD 4670 su čist dosta za te kartice. Kaj se tiče protoka i razmještaja ventilatora kod mene situacija nije ništ posebno prilagođena hlađenju kartice, tj. nije opće prilagođena. Izvadil sam X1900CF, stavil ovu i to je to. Ventilatori su i dalje ostali raspoređeni kak su bili i prije, dok na bočnim straniacma nema dodatnih ventilatora koji bi puhali po kartici. Situacija je jasnija pogledom na sliku, koja je istinabog malo starija još dok je X1900CF boravila nutra sa samo jednim diskom i ostatkom društva, ali slika je čist vredu da se dobi predodžba o hlađenju i protoku.