Citiraj:
Autor Astral
nemoras se nista plasit ostavit otvoreno kuciste, sanse su i da ces imat bolje temperature dok je otvoreno, samo probaj 5-10min orthosa da vidis do kolko ce se zagrijat proc i ako ne prelazi nekih 63-65c, onda mozes cijelu noc ostavit
btw. lijep overclock, ali sanse su da nije stabilan, vjerojatno ces morat voltazu podic - kad/ako ovo stabiliziras, onda mozes dalje dizat FSB i smanjit multy pa drzat 4ghz procesoru sa vecim FSB-om (dakle npr 348x11.5, pa onda 364x11 ako ide itd...)
btw.2, si se igro sta sa ramima?
|
Sinoć sam primjetio da mi se Firefox srušio nekoliko puta, mada mi se dokađalo i da mi se i prije koji put sruši na starom kompu, ali ne tako često kao sinoć kad je bio na 4 GHz.

Jutros sam množitelj postavio na 10.5 i tako dobio valjda stabilnih 3496 MHz.
Za sada testirati ne mogu jer još sutra imam neke modifikacje na kučištu, pa ovo pišem sa starog kompa iz sig-a.
Nekako ne bih želio FSB preko 333Mhz.
Ovim overclockom ne želim postaviti nekakav osobni rekord, nego da mi ovaj E5200 što više približi neklokanoj E8xxx seriji.
Tako sam sabirnicu stavio na 333, a takt toliko visok da mi po perforamnsama, nadam se, zamjeni barem E8200 neklokani.
Rame uvijek namještam tako da konačna frekfencija bude 800Mhz, a da zam želio veće frekfencije rama kupio bih nešto skuplje Kingmax 1066 1GB pločice.
Citiraj:
Autor Odo_os
Ajde molim vas da mi netko pomogne kako da podesim opcije da mi bude stabilno na 3,5hz... radi mi na 3,0hz i stabilno je... memorija je kingmax 800Mhz
|
Napon CPU jezgre sam podigao na 1,375 V
množitelj 10.5
FSB 333, a množitelj memorije na 2.4