Citiraj:
Autor Nani
Svaki 100Hz LCD ima problema sa brzinom prikaza ako se ne radi iskljucivo o blu-rayu kojem je dovoljno 24Hz tj 24p pa su dovoljni i 50Hz paneli.
Dakle 100Hz mod je dodan za ubrzanje pokreta a sa druge strane pravi artefakte kod svih proizvodjaca, kod samsunga je to izrazeno kao slika koja je snimljena amaterskom kamerom.
|
Nisam primjetio da radi artefakte pri uključenom 100hz, barem kad sam postavio na low, ali da je u tom slučaju slika fluidnija, tečnija, to je istina. Isto tako, što jest jest, kod samsunga kad se uključi 100hz mod dobiješ sliku koja je kao da je snimana amaterskom kamerom (izgubi se onaj cinema mod). Mislim (nisam 100% siguran) da je to kao kad kod panasonica uključiš IFC (Inteligent Frame Creation) na py85 ili py800.
U biti jedini razlog zašto nisam uzeo Panasonica, su jako loša osobna iskustva sa njim, osobito sam se ohladio nakon one problematične Pv70 serije. Pioneer je dosta skuplji (a i koliko sam čuo podložnije je na burning od panasonica). LG i Samsung na područuju plazmi nisu tako jaki igrači kao Panasonic i Pioneer.
Pozdrav i nemojte šta zamjeriti.