View Single Post
Staro 08.12.2008., 01:02   #1
goc_man
the man

goc_man's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
D-link i Edimax routeri => pitanja

Ovako stoje stvari:
Imam T-com ADSL(i MaxTV) i D-linkov dsl-584t router, ja i buraz se spajamo na internet svaki sa svojim kompom. Komp od buraza je spojen s kablom, a ja sam svoj komp spojio bežično tako da sam na d-linka spojio Edimax 6024wg Wireless router. D-link je u router modu. Na ovaj način sve odlično funkcionira.
Međutim vidio sam na ovom forumu da neki ljudi nisu zadovoljni sa 584t kao routerom i preporučuju da se u slučajevima sličnim mojim koristi 584t u bridge modu rada. Zato sam probao spojiti na taj način, dakle 584t u bridge mode a Edimax radi PPPoE vezu i komp od buraza sam ušteko u Edimaxa. I ovo je sve funkcioniralo, međutim otprilike svakih sat vremena veza puca. Sve sam sto puta provjerio i nije mi jasno. Probo sam i ištekavat MaxTv(koji mi btw ne radi već 2 tjedna), da nebi slučajno imo utjecaja, ali dešava se isto.

Moja pitanja glase:
1. U čem je problem, zašto veza puca?

2. Nisam nigdje na forumu našo konkretno: Zašto je 584t loš u router modu? Ja nisam imo nikakvih problema, meni očito radi bolje u router modu Da li mi se uopće isplati za*****at s ovim, da li ću dobit na nekoj brzini ili pingu ak mi uspije ova varijanta sa 584t u bridge modu?

3. Uskoro se prebacujem na Optimu (napokon bye bye T-scum), a vidio sam na forumu da posoji fora sa firmware-om od d-link 524t, da 584t radi na annex A. Da li je kome to uspjelo? (ne uzima mi se novi router od Optime, vidim da nisu bog zna što)
goc_man je offline   Reply With Quote