Samo da potvrdim B.Dragonovu priču....
Mislim da je pre-previše slučajeva gdje kompjuteri (komponente) pregore, a napajanje se zove JNC!!! To govorim iz vlastitog iskustva. Naime, kupio sam prije 3 godine konfiguraciju (baziranu na P4 1,5) i sve je radilo ok do prije 3 mjeseca. I jednostavno, kako Dragon kaže, to napajanje je odradilo vrijeme za koje je bilo predviđeno (2~3god), a nakon toga otišlo u q-rac, a sa sobom povukla majku ploču, a sa procesorom ne znam kaj je. (Naime, radi se o soketu 423- matična je dead 100%, a procesor nisam nikako mogao isprobati jel radi jer takve matične ploče više ne možeš skoro nigdje naći. Brijem da je i on «otego papke»...) Ne mogu staviti ruku u vatru i garantirati da je struja i strujne instalacije u stanu u najboljem redu... (Ali sad ovaj novi komp iz siga radi bezprijekorno na istoj utičnici... ) Dakle nije isključivo kriv JNC ali je NAJVIŠE!
Obišao sam puno servisa (u potrazi za MB s423) i usput dok sam razgovarao s dečkima, svima je bila poznata priča o JNC napajanjima i njhovom roštiljanju kompnenti! Svima koji imaju to smeće od napajanja ZAPOVJEDAM da ga pod hitno zamjene!