Ja imam katastrofalan problem sa tom karticom..Sapphire HD4850 Dualfan,kartica koliko sam uspio skuziti hardverski je u redu medjutim softverski,strahota ziva!! Neki ljudi cekaju od 8.6 drivera da poprave neke stvai kao gasenje monitora,BSOD,izbacivanje iz igri nakon 15tak minuta,reset kompa itd. i to nije samo 4850 nego i jace serije sve do 4870x2 ..sada je pitanje u kojim uvjetima se trigera ta glupost da kartica totalno podivlja...samo da se razumijemo kartica vrti sve ali dzaba vam to ako to radi 15 min.
Ja sam napravio sve zivo i mrtvo,reinstalacija i ciscenje drivera sa svim mogucim kombinacija od 8.6 do 8.11 sa novim driverima za zvuk,BIOS od maticne,ma za sve..format,XP,Vista..2 razlicita kompa..da bi na kraju skuzili da glupa kartica mijenja takt cpu i gpu kada je u igri..tj padne na 2D profil..,barem je tako kod moje...trenutno se vrti kod frenda valjda vec dan i pol,forsana sa benchamarkovima i svim mogucim igrama..ii rezultati su mrak,sada jedino moram cekat da dobijem svoju maticnu nazad koju sam glupo i naivno prvo vratio jer sam mislio da je faulty mozda..na kraju ispada da jako hvaljena kartica ima jako jako jako lose rijesen softverski problem,i ako vam se pogodi da vam radi kartica super..ali ako ne,ceka vas dugi put da je natjerate da radi...
I jos jedna stvar koja me sokirala,osim toga sto ima abnormalan broj ljudi na ATI/AMD forumu sa problemima na 48XX seriji..jucer se pojavio post lika iz Amerike koji je kupio HD4870x2 i ne radi mu,dobija slicne probleme kao i ja ali mu se jos pri tome gasi monitor i lik je podivljao,dao si je stvarno truda da ih popljuje ali na civilizirani nacin,bez psovki i ja sam se pridruzio u "kritiziranju" lose podrske ATI-ja i nije proslo pa ni 6h obrisali su post i banali mene i lika.
Iskreno se nadam da ce kartica proradit na mojoj ploci kada je dobijem nazad,ako ne sa gustom cu vratit karticu i zabit je liku u glavu i traziti nVidiju..