View Single Post
Staro 18.06.2004., 07:54   #55
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Tejo.Hr
Još jedno pitanjce.
Znači (da ponovimo), imam matičnu koja nakoju mogu staviti bilo koju ddr memoriju ali će raditi na 266mMHz.

Ja već imam 256MB/266MHz. Ako nabavim 512 na, recimo, 433MHz. Da li će ju moja matična srustiti takt tako da mogu imati 512+256 memorije ali na 266MHz?
Ajd jedan mali detalj, koji ti ocito nitko nije objasnio. Ako memorija nosi oznaku DDR433, onda ta oznaka znaci da memorija ima sposobnost da radi i na tim visokim frekvencijama. Sam takt memorije odredjuje sama maticna ploca, tak da bu ploca takvoj memoriji zadala da radi na 266, a ne bu nista "rusila" takt memorije.
Znaci, na maticnoj ploci koja radi na DDR266 mozes staviti bilo koju brzu memoriju, bez bojazni da ne bu radila.

Sadasnja 256MB DDR266 i potencijalna buduca 512MB DDR433 uredno bi trebale raditi na DDR266 taktu (512 + 256), jedini potencijalni problem je pitanje medjusobne kompatibilnosti izmedju samih memorija (ponekad se dogodi da dva modula razlicitih proizvodjaca ne zele raditi zajedno). Ako bi imao takav problem, probaj prvo samo zamijeniti mjesta modulima.