Ovako ako mozes 3DS budem ti onda poslao jednu Lampu od Philips aili Schredera (u ponedjeljak kad dodjem na posao). Sto se tic epovecanja rezolucije ovo sto ja vidim kod tebe na ekranu mi izgleda kao da se radi u NURBS sistemima ili je parmatrijski pa se moze naknadno povecavati segemntacija. Kod 3DS modela oliti polygonal modela to se nemoze bez rucnog prepravljanja ALI postoji opcija da model prebacis u SubDivision Surfaces (Mesh smooth u Maxu) i tmao biras stupanj podjele. Kod mene u LWu je to lako tj. samo stisnes tipku TAB i dobijes SubDs objekat a u opcijama biras level podjela. Recimo subDs level 2 znaci da ce svaki polygon (Quad) podjeliti na 2*2 oliti od jednoga dobijes 4. Level 3 znaci 3*3=9, level 4 = 4*4=16 polygona itd itd. S tiem da LW ima dva sistema jedan je ovaj 2*2, 3*3, 4*4. 5*5.... i zove se SubPatches (njihov algoritam) a drugi je subDs Catmull-Clarke koji je exponecijalan tako da je level 1=4 polygona, level 2 = 16 polygona, levle 3 = 64 polygona itd. itd. U Maxu je koliko se sjecam slican princip i mislim dao n korisiti sto CC (catmul-Clarke) samo ga primjenjujes preko Meshsmooth modifiera.
E sad ako to tebi pomaze ako ne korisits MAX

. Ovako, ubacis taj 3Ds modle i nadas se d aje u Quadovima a ne u Trianglovima i tada mu dodas Meshmmoth i onda freezas taj meshsmooth level 2 recimo i dobijes puno vis epolygona na modelu koji ond aponovo exportas u 3DS i imas gladji model

. Nadam se da ima smisla kao ne budem snimio jedan kratki vio da ti pokazem kako to radi.
Sto se tice Dosch Cars to je sve low poly stuff i rijekto tko dila hi-res aute posto sami oni onda imaju hrpu polygona. Imas Evermotion HD cars ali su ti auti preko 200 000 polygona tako da se brzo nakupe milioni ako to ubacis u scenu parkiralista i slicno. Ili recimo freezam ja jedan od mojih SubDs auta pa dobijem 2.5-3 miliona polygona ili 7-8 mliona u slucaj da freezam print-resolution modele koji imaju sve izmodelirano bez UV mapa i slicno tj. bas sve se modelira

.