View Single Post
Staro 17.06.2004., 14:54   #1
random
Registered User

Datum registracije: Jun 2004
Unhappy Zna netko ko se bavi popravkom elektronike HDD-a?

Naime, moj WD40Gb HDD je nedavno poceo kliktat (famozni click of death) i nisam to uzimao za ozbiljno misleci da ce kliktanje nestati.
No medjutim kliktanje nije nestalo i sada je HDD necitljiv...cuje se nekak kao klik i onda pokusa valjda zavrtit plocu unutra, pa opet klik itd...

Probao sam shemu sa zamrzavanjem harda na -10 stupnjeva i tak hladnog ga spojio na komp i ukljucio.
Kliktanje je nestalo i ploca prepozna HDD, ali onda windowsima treba dugo da se bootaju, jos dok pokrenem GetDataBack for NTFS i dok on napravi backup temperatura hard diska se polako dize i cim se HDD malo zagrije nakon 10 minuta rada kliktanje opet pocinje i HDD postaje necitljiv.Razmisljao sam i da ga nekak spojim s produznim kablovima dok je u freezeru, ali to je vec extremna situacija

E sad kako je meni na tom hardu 40GB vrlo vaznih podataka, a nemam bas kesha za neki professional data repair service zanima me dal postoji netko tko se bavi popravkom HDD elektronike, neka firma, neki ludi elektronicar??

I znam da je za takvu operaciju potrebna soba Klase 100 i blabla, ali meni je bitno samo da HDD proradi na 20 min da prebacim podatke.
Svaki komentar je dobrodoshao.Pozdrav,
random je offline   Reply With Quote