Igram FC, kad vidim u zatvorenim mapama nekakve bijele točkice.
Igram Painkiller - isto. Pitam se koji je ovo k.....????
Pokrenem 3DMark 2k3 i vidim u "Mother Nature" testu bijele točkice u onom potoku. U "Pixel Shader 2.0" testu vidim da je slon čist, ali je nosorog pun bijelih točkica, pogotovo njegova guzica u kojoj su se točkice rasporedile u poljima u obliku šahovnice.
Vidio ja da je vani malo toplije, možda se
Safirka 9800 Pro počela grijat. Iako je neOCana. U međuvremenu vani ohladilo i kiša - opet iste točkice!
Opet ja ne bud lijen otvorim kućište - a kad ono u heatsinku grafe brdo prašine. Očistim ja to - kad gle!! Skoro sve točkice nestale. Međutim opet se počele, mada u puno manjoj mjeri pojavljivat po nosorogovom dupetu.
Odem na neki OC forum, gdje je netko napiso da pixel jedinicama treba više struje, jer onda počinju "rikavat". Dignem iz BIOS-a napon GPU na 1.6 V. OD TADA N E M A VIŠE TOČKICA.:burn:
Imam pitanje: ne želim se zaj.... sa OCanjem, da li mogu ostaviti ovaj napon,a da mi grafička ne rikne. Kućište je dobro provjetreno.
Konfa: EPOX 8RDA3+ v1/barton xp @200x11/Kingmax 433 512MB/Sapphire R9800 Pro referentne izvedbe sa malim crnim ATi ventom/...