Pozdrav
Imama problem na ovoj konfi dole sa tualatinom i asusovom plocom (sig br. 6). OS je Fedora (uskoro Ubuntu)..
Znaci, jednostavno, kad u biosu iskljucim floopy linux se dize bez beda a cim ga ukljucim, ostane na onom djelu nakon sto detektira przilicu i HD, samo stoji i nista se ne desava. CTRL+ALT+DEL na tom dijelu resetira racunalo, ali opet isto, osim ako ne uletim u bios i iskljucim floppy, onda ulazi u os.
HD i optika su svaki na svom ide kanalu, to je sve kul... FDD je isto sam, naravno. isprobao sam ih jedno 5-6 komada, koliko god ih imam, i sa svakim ista stvar. ne zeli ni bootat sa FDD-a, probao samo njega ukljucit.
inace, imao sam nekih problema s mreznom karticom nedavno (odustao sam od rjesavanja toga zbog pomankanja vremena) i pitao sam tu
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=127061 i da, probao sam s drugom mrezom ali ju nije uopce prepoznavalo...
mislim, racunalo radi, cak sam probao i malo clockat (bez preoblema ikakvih), linux radi (naravno internet i meza ne) ali sve je super sve dok je floppy disk iskljucen, disablean u BIOS-u. cim ga ukljucim ostane visit nakon detekcije harda i optike...
inace, floppy mi treba, i bas bi htio na tom kompu, iako ih imam jos.
mozda je problem u kablovima?
napajanje je neki codegen od 400w, brijem da nije to problem....
memorija je neznam tocno koja marka, ali dve su razlicite plocice, jedna od 256 i jedna od 128mb. probao sam i sa drugim plocicama, ista stvar, tako da mislim da je to ok...
hm.. evo dok ovo pishem, sjetio sam se da je nedavno prilikom paljenja poceo nesto kenjati da nema tipkovnice a bila je prikljucena, nakon restarta je proradila....
sumnjam na plocu iako to bas ne bi nikako htjeo da je istina...
ako itko ima kakvih prijedloga/rjesenja, ja zahvalan
zivili