29.11.2008., 19:56
|
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Autor Funkenstein
@MadMladen
Baš si naša oc eksperta za pitat, PLL, VTT, WTF  ... evo, razer je lipo objasnija  .
Potaklo i mene da provam izvuć još malo iz svoga- E4500@stock cooler, GB P35 DS3 rev1.0. 2x1GB kingmax: ss/ validacija. Više nije išlo - link, puca na loop3/4, napon 1.8V  (zapravo je nešto manje), matična nema ništa između 1.6 i 1.8V. ET5 mi je blokira komp, tako da je bija neupotrebljiv. Možda je vrijeme za, drž'te se, pencil vdroop mod  .
Bar na 3 gige radi na 1.26V.
|
Hvala ti svjedno puno
Citiraj:
Autor Razer
Prije svega prepreporučam ti da izvadiš ta dva keksa memorije za OC. Memorijski kontroler će biti manje opterećen, i sve zajedno bi potencijalno bilo lakše za OC.
S obzirom na multi 11 kod procesora, FSB i memorija neće biti problem, naravno ako stoje na najnižem djelitelju.
Imaj na umu da se radi o E4500 procesoru, koji su po pitanju OC-a pomalo ćudljivi. Freezer je solidan cooler, tako da se neboj stavljati više struje, jer se radi o 65nm procesoru.
S druge strane, trebaš razlikovati stabilan OC i onaj kojim tražiš max OC svog procesora. Ukoliko tražiš potonji, ne očekuj, i nemoj se truditi tražiti stabilnost u Primeu/OCCT-u, nego samo mu daj soka i vrti max takt.
Poželjno je i to da spuštanjem multija na 6, nađeš max FSB, što bi ti po prilici reklo koliko ti CPU može poteći.
|
Hvala ti najviše me muče ti volti sada znam da mogu dizat još za procesor ali ne previše do 1.6 bi mogao ili a+a ovi drugi Pll Fsb volat NB dal to malo da dignem piše u sticky Nb do 1,45 max drugo neznam ..
Svejedno Hvala RAzer mnogo.. 
Zadnje izmijenjeno od: Razer. 29.11.2008. u 20:11.
Razlog: Bez duplih postova, koristi multi-quote ubuduće
|
|
|