Citiraj:
Autor Nikky
Neznam zašto se ljudi isprićavaju kao duži post, pa jel bolje sve opisat nego zviznit npr. u tvom slućaju neradi mi prža . . . pa ti pogađaj ostatak priće.
Kakva je situacija u Device Manageru (uskličnici) kad je prža na drugom kanalu?
U BIOS - u oba kanala aktivna?
Neovisno jel spojena na sredinu ili na kraj kabela jesi postavio jumper master / slave jumper?
Kako se prže (po tekstu imaš ih više) ponašaju u drugom kompu?. Probaj očistit leće (po sata posla).
Probaj u Device Manageru napravit remove prže + 2. ide kanala pa reboot pa po bootu bi se oboje trebalo samo ponovo instalirat.
Šta se tiće preporuke hdd + prža na istom ide kanalu, radi se o tome da prilikom upotrebe prže ide kanal spušta brzinu jer je ista sporija tj. radi sa sporijim standardom od hdd.
|
Nisan sad doma ,javim kakva je situacija u device manageru.
je,hdd je master a prza slave kad su na istom kanalu ,a kad bih isprobavao na ide2 stavio bih przu na slave.Bios uredno ocita przu kad je na ide2 kanalu...
U drugom kompu radi normalno potpuno,ispravna je 100%(nemam ih vise na ovom kompu nego samo jednu ,ali sam uzeo sa drugog kompa przu i probao na ovome i dogadjala se ista stvar).
Probat cu ovo u device manageru kad dodjem doma.
EDIT:
U biosu su ukljucena oba dva kanala (ide1 i ide2 enabled)
Sad sam je spojio na drugi kanal i nema nikakvih usklicnika u device menageru ,svi driveri su instalani ,nista zuto

sad cu napravit ovo : "Probaj u Device Manageru napravit remove prže + 2. ide kanala pa reboot pa po bootu bi se oboje trebalo samo ponovo instalirat." pa javim sto je ispalo.
EDIT2:
napravia san ono sta pise pod EDIT i opet ista stvar.Tj. cak je jednom usa u cd od warcrafta3 ali drugi put nije htio ,opet trokiranje i not respoding od windowsa.
E da jos sam vidio u device menageru pod ide/ata atapi controlers- nvidia nforce2 ata controler properties da je primary channel di je sad samo hdd spojen (kao master drive) pod transfer mode stoji kvacica na LET BIOS SELECT TRANSFER MODE a on je izabrao ultraDMA2 -ultra 33.
Kad se iskljuci ta kvacica dobije se padajuci izbornik i ima jos Pio mode,UDMA1 ,UDMA2 ,UDMA3 ,UDMA4-ultra 66 ,UDMA5-100.
Hdd je WDC WD400BB-00JHC0 (37 GB, IDE) (iz everesta)...
A pod secondary channel di je sad spojena prza (master drive) je ista situacija ka sa hddon na chanalu 1 ,bios je isto selectao UDMA2-ultra33 , a kad se iskljuci kvacica iste su opcije padajuceg izbornika kao i u hdda na channalu 1.
Prza je PIONEER DVD-RW DVR-108 (DVD+R9:4x, DVD+RW:16x/4x, DVD-RW:16x/4x, DVD-ROM:16x, CD:32x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW) (iz everesta isto).
e sad me zanima je se taj UDMA moze dignit na udma5 jer je on ka najbrzi.
E i ako neko moze opisat kako se ociste leće

Ukratko ,s cime se ciste i di se nalaze u uredjaju ,sve ostalo znan , nisan ogromni n00b.
Hvala puno