View Single Post
Staro 09.06.2004., 22:50   #1054
Bl@de
Premium

Bl@de's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
E evo razloga koje sam negdje davno procitao i nije tako blesav ali problem je u tome sto je to u ST-u stvarno rigorozno srezano.

naime nasa galaktika mljecna staza je kao "jaje na oko" mislim da svi znamo kako to izgleda a i vecina je vidjela ilustraciju nase galaksije.

naime debljina mljecnog puta je znacajno manja od njenog, recimo to tako radijusa. i fora je u tome koliko sam ja skuzio da je debiljina zapravo i sama jako mala. kako se radnja dogadja samo u mljecnom putu zato i brodovi ne izlaze iz mljecnog puta jel ionako do sljedece galaksije treba preci nekoliko milijuna svjetlosnih godina sto je daleko previse i za ST tehnologiju.

naime taj prelazak ste mogli vidjeti u jednom nastavku TNG kad je na brodu bio onaj neki "putnik" i kad su u svega nekoliko sekundi prosli tri galaktike!

e sad ovo je stvarno neprovjerena informacija i pisem je iz sjecanja, a vjerujte mi bilo je davno. naime debljia nase galaktike je uzasno mala svega nekoliko svjetlosnig godina pa stoga putovati iznad nje ili ispod nje i nema nekog smisla jel doci do neceg sljedeceg bi trebalo tisuce godina.

da budem siguran bas cu provjeriti na netu za debljivnu galaksije ali mislm da nisam puno fulao.

eto to je objasnjenje, no fora je u tome kaj je u ST-u to stvarno minimalizirano ma onda se svi zapravo krecu prakticki po 2D plohi. ali ako se uzme u obzir onda debljina i radijus galaksije pa i nisu puno fulali.

ak sam fulao stvarno me ispravite jel o tome sa citao stvarno pred jako puno godina.

isuse koliko tipfelera: bonker2

Intel i5 4670k
ASrock Z87 Extreme 3
2x8 Gb Kingston blu
MSI Rx 580x 4 GB
OCZ SSD Vertex 4 - 128 GB
Samsung T166 500 GB 7200 okr/min 16 MB HD501LJ
Samsung F1 1 TB 7200 okr/min 32 MB HD103UJ
Dell S2522HG
Chieftec DX-01BD-V, Corsair 520W CMPSU-520HXEU

Zadnje izmijenjeno od: Bl@de. 09.06.2004. u 23:11.
Bl@de je offline   Reply With Quote