View Single Post
Staro 14.11.2008., 01:42   #6
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
ma cek, ta ploca ima 4 utora za ram - zasto forsiras taj jedan problematicni?
Da barem jest tako, ne bih se sada mucio... Jest, ima, ali dva za DDR i dva za DDR2, i podrzava do 2 GB jednog od ta dva.

No, Memtest je bacio 0 errora za modul u oba slota (u prvom je bio sat i 20 minuta, u drugom dva sata). Kad sam ga ustekao u drugi slot, nije se htio dici, pa sam ga morao iskljuciti (dugo pritisnut power gumb) i ukljuciti, tako je proradio (reset nije pomogao).

Nakon zavrsenog Memtesta u drugom slotu, cudna se stvar dogodila - sistem se nije htio bootati kad sam keks prebacio u prvi slot; isti simptomi kao sinoc kad je keks u drugom slotu (ne boota, ne trza na reset). Vratio sam ga u drugi slot, boota bez problema, restarta/resetira bez greske.

Netko je spomenuo kontroler memorije, dakle, ocito mi ne gine odlazak u servis. Odmah da napomenem da mi to zasad nije opcija jer racun za maticnu nije kod mene i ne mogu do njega doci jos neko neodredjeno vrijeme. Osim ako bi u Linksu primili samo garanciju (u sto jako sumnjam).

Sto mi je iduce? Da riskiram, kupim jos gigu pa ih uparim i vidim sto ce biti ili da odem u Links bez racuna i pokusam ga progurati pod garantni rok?