Dakle, ovako.
Konfa je iz Mog kompa.
Sve do danas bio sam uvjeren da mi drugi slot za DDR2 memoriju nije funkcionalan. Zasto to nisam otisao reklamirati, duga je prica...
Kad god bih premjestio postojeci keks od 1 GB u njega, sistem se ne bi bootao; sve svijetli, ventovi rade, sistem se ne dize. Veceras sam u BIOSu podesio takt memorije na 667 (tvornicki je bio podesen na 533). Restartao, sve stima. Iskljucim komp i napajanje, stavim keks u slot koji kakti nije radio, ukljucim i napajanje i komp, kad ono - sistem se boota.
Fino, taman sam pomislio da sutra odmah kupujem jos gigu memorije, probam resetirati, kad ono... Nista. Windows is shutting down, ekran se zamraci, i ne dize se. Ni reset ne pomaze. Iskljucio sam ga dugo drzeci power gumb, upalio ga i sve radi. Radi i hibernacija.
Ono sto me zanima... Kako bi se ponasao da stavim jos gigu RAMa? Ocito sve stima, osim sto ga reset/restart ne interesiraju previse

(OK, to nije "sve stima", ali...).
Everest kaze ovo o naponima (jer, kad sam nakon premjestanja modula u drugi slot i paljenja kompa ugasio svjetiljku koja je pored kompa, bacio mi je BSOD bez neke konkretne poruke, sto inace nikad nije slucaj; to se kasnije nije ponovilo) :
CPU jezgra: 1.18V
+3.3V: 3.34V
+5V: 5.00V
+12V: 11.70V
+5V standby: 4.95V
Sto mi je ciniti (osim reklamacije ploce)?