Pozdrav
Evo, spojio sam konacno kak spada TH-42PY80P plazmicu na komp preko DVI-HDMI kabela na HD4850. Kalibrirao sam sliku da sve bude idealno i ostao sam paf. Pokrenuo sam Call of Duty 4 u 1920x1080 rezi i ne mogu vjerovati kako to izgleda brutalno dobro. Kontrast, crne su predivne. Nego, igranjem sa doticnim sa primjetio jedan "problem", odnosno imam jedno pitanje.
Moja plazma je 1920x1080p. Ja narihtam tu rezu na kompu, plazma prikaze sliku, ali vidim da ima jos slobodnog prostora. Sad, meni nije jasno posto mi zdrava logika kaze, ako plazma ima toliko piksela i ja joj hitim ovu rezoluciju da bi ona trebala pokriti tocno te sve piksele.
Igrao se ja dalje da vidim o cem se radi i sjetio se da sam stavio overscan, pa da je to mozda posemerilo postavke (Nova je plazma, pa sam htio da u prvih 200-300 sati prikazuje TV sliku preko cijelog ekrana). I na moje iznenadjenje. Kada sam iskljucio overscan, slika je ispala jos manja???.
Sada, ako meni neka dobra dusa moze objasniti, zasto ako ja posaljem 1920x1080psignal iz grafulje na plazmu kojoj je nativna rezolucija 1920x1080 meni slika nije preko cijelog ekrana? To nije neki problem, jako je malo to prostora, ali me iskreno to brine, te koristim trenutno analogni tuner od telke (koji prikazuje u overscanu preko cijelog ekrana sliku), tek toliko da mi ne bi doslo do burn in-a, a isto tako mi jednostavno nije jasno zasto ne prikazuje preko cijelog ekrana?
( Vec si mislim kak cu dobit neki toliko jednostavni odgovor, ali opet, bolje pitat, pogotovo sa takvim "igrackama" )