Citiraj:
Autor yedwy
Driver Cleaner
http://downloads.guru3d.com/Driver-C...nload-745.html
Trebalo bi ići sa "sudo sh ./imedrivera.run", a možda prije treba dodati --configure dakle "sudo sh ./imedrivera.run --configure" pa probaj tako, možda ćeš morati u konzulu ići i ubit gui prije nego prođe...
|
Glede Win XP, deinstalirao sam, pa sa driver cleaner, pa ccleaner, pa reinstalirao driver, pa opet ostanem bez slike na par sekudi prilikom startanja windowsa. Navodno je to tipično za ATI. Al nema veze, stavio sam da mi se onaj catalyst ne pali sa startupom (services) pa sad valjda neće bit toga. Kako god, to sad oke radi, samo se nadam da mi se neće rušit.
Glede Ubuntua. Evo što mi napiše kad pokrenem naredbu "sudo sh ./ati-driver.run"
Creating directory fglrx-install
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.28.8............................
-e ==================================================
-e ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
-e ==================================================
Detected configuration:
Architecture: i686 (32-bit)
X Server: unable to detect
Removing temporary directory: fglrx-install
I to sam našao po tristo foruma da ljudi zapnu na tom. Javi im se greška sa tim X Severom. Ja neam pojma šta je to.
I još mi je nešto palo na pamet. Ja nisam deinstalirao drivere za Geforce karticu koja je bila prije. Samo sam uštekao novu i počeo radit s njom. Ne znam da li se Ubuntu treba kompletno reinstalirat radi toga ili to nema veze? Moje je mišljenje da ne treba, ali da ne postoje pravi driveri za Ati Radeon 9000 za Ubuntu.
Čak postoji nekoliko verzija (točnije 4) ugrađenih drivera za ATI 9000, ali ni s jednom neće radit.
Skinuo sam i s ATIjeve službene stranice drivere pa se javlja ova greška gore. Uglavnom, po forumima nisam uspio nać nikoga tko je riješio ovaj problem.
Savjeti?