View Single Post
Staro 01.11.2008., 19:56   #33
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor shimpa Pregled postova
Klasika za tebe, ti jedva čekaš da nekog popljuješ i izvrijeđaš.
Evo pusa. Nemoj da se uzbudjavas.

Citiraj:
Daj ti napravi ono što si sam predložio, na realtekicu isprogramiraj i stavi eprom koji će to raditi. Onda (kad na vrbi zasvrbi) napravi head-to-head test ove kartice i tvoje (joj da, imaginarne) kartice.
Zasto bih ja ista radio?

Citiraj:
Kad bolje razmislim, to su već napravili na www.birtija.hr
Ovo je neki los pokusaj duhovitosti, onako, blagdanski?

Citiraj:
Ček ček, prosječni student FER-a = prosječni student FER-a + 2 iskusna inženjera. U jebote di si ti išo u školu? Daj da i ja tamo diplomiram jer ovo je jebeno dobro.
Zao mi je sto nisi bio dovoljno ambiciozan da zavrsis neku kvalitetnu visu skolu. Ne moras za to krivit nikoga niti lijeciti svoje frustracije na forumu. Kao sto sam ti rekao, da si diplomirao odgovarajuci smjer nekog jaceg tehnickog fakulteta, ovakav projektic ti je mogao biti najobicniji diplomski rad. I osobno znam covjeka koji je napravio nesto u ovom stilu. Vise je bio ambiciozan nego sto je bio vrhunski student.

Citiraj:
Kako si to ono nazvo? Prodavanje muda pod bubrege, da da.
Da. Sto ti nije jasno? Moja metafora?

Citiraj:
Sama bit kartice je kao i sve u kapitalizmu zaraditi pare da se preživi. Imaš tržište? Mrak.
Koje mrtvo trziste? Kartica ima tri i pol reviewa koji ju nazivaju dubiozno korisnim produktom i vjerojatno nekoliko stotina prodanih primjeraka.

Citiraj:
Znaš bolje? Do jaja. Daj napravi pa se javi.
Opet te nesto puca? Zasto bih ja ista radio? Sto je s tobom?

Citiraj:
Kaj si ljubomoran? Stari moj, ljubomoran si na tatine sinove... Uf
Mucek, ti definitivno imas neki teski disleksicarski poremecaj. Ili te jednostavno muci citanje s razumijevanjem. Daj mi reci odakle si zakljucio da sam ja ljubomoran na bilo sto? Zasto bih i bio?

Citiraj:
Sve te moćne kratice koje si nabrojao ne trebaju ciljanoj publici ove kartice a to su gameri.
Najzalosnije je sto ni ovakva kartica ne treba gaymerima.

Citiraj:
Postoje testovi koji dokazuju da kartica stvarno ima svoju svrhu koliko god ona malena bila.
Ne znam koje testove si ti gledao, no ono sto sam ja vidio je vrlo jednostavno - nekakav WoW ili kako se to vec zove sa masivnim scenama i hrpom igraca jednostavno je preveliki zalogaj za samo racunalo, pa automatski i za integrirana rijesenja koja se nalaze na plocama i sluze kao network chipovi.

S druge strane, nisam vidio nikakve head to head testove sa malo jacim mreznim karticama i odgovarajucim softverskim rijesenjima (kakva se recimo koriste u Lambda Networkingu).

Zakljuciti da je kolicina podataka reda velicine nekoliko megabita dovoljna da zakolje moderci procesor jednostavno je deplasirana. OTOH, kada 100 nadobudnika na nekom serveru baca fireball a to sve treba izrenderirati CPU i graficka, jasno da nededicirana mrezna rijesenja pate. No tu opet dolazimo do pitanja - treba li nam "KillerNIC" ili jednostavno postena mrezna kartica? Takodjer, ne znam jesi li primjetio kako se na sluzbenom FAQ-u vjesto izmotava glede performansi kartice u lokalnom gaymanju. Interesantno...

Citiraj:
EOD.
Ne ide to tako lako.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline