Pozdrav ovaj post će bit malo poduži i više je kao jadanje a ako neko zna riješit problem još bolje.
Dakle prije neka 3 mjeseca počeo mi se komp zamrzavat i puštat pritom gadno krčanje na zvučnike. S vremenom sam skužio da svi problemi nestanu kad se jedan od diskova (imam ih 3 u kompu) raptor 74gb koji je jedini sata disk, isčupa data kabel, komp se odmrzne u trenu.
Rekoh, valjda rikava disk, a što sad bar je još pod garancijom i odnesem ga u links. Tamo kažu ma disk je super i još mi naplate dijagnostiku. Al kažem ajde super bar i dalje imam disk koji je poprilično skuuup k tome a služi mi samo za instalirat igre na njega. Kupio sam novi stata kabel koji ima lock pa se ne može ko prijašni olabavit od vibracija što je sigurno bio dio problema.
Sad je rušenje kompa prestalo ali je ostalo gadno krčanje na zvučnicima, čim taj hard proradi. Što sam riješio micanjem zvučne iz jednog pci slota u drugi. Sad jedino što mi ostaje je da kad taj prokleti raptor radi primijetim štekanje u igrama prije ga je pratilo krčanje sad više ne. Probao sam mijenjanja sata portova ali ništa i drajveri za sve su najnoviji.
Tako da ako to ne riješim prodat ću raptor koji je naravno do prije tog problema radio ko grom. Tako da sad meni opet nije jasno jel taj disk potpuno ispravan ili ipak nije. Kako da dokažem njegovu neispravnost linksu?
Kad pokrećem iste igre s drugih diskova nikakvih problema nema.