View Single Post
Staro 27.10.2008., 18:54   #838
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Lucius Pregled postova
Evo da i ja nabacim dojmove sa svojom Sapphire.

Prvo sto sam ugledao je kutija, onako mala jadna, mislio dobit cu neku mrcinu od kutije kada ono taman da stane grafa i dodaci. Ok, vidio lijepi omot, izvadio grafu i vidio cooler koji izgleda je**no ogromno, e onda se sjetim one "nije sve u velicini". Ubacio ja grafu, instalirao drivere na friske windowse i sve pet, sljaka. Prva igra koji mi je pala na pamet je bila Crysis. Nakon pokretanja igre bio sam impresioniran jel skokom sa nvidie 8500 gt na 4850 sve izgleda odlicno. Nakon sat vremena igranja i prilagođavanja igri i grafici primjetio sam lagg i odlucio pokrenuti fraps da vidim na koliko se to cudo fps-a vrti. Od 15 fps-a kada je guzva i sve nakrcano pa do 30 kada nema nikog i kada je mirno, uglavnom nekih solidnih 20 fps-a. Naime igrao sam na 1280x1024 sve na high i AA do jaja. Malo sam bio razocaran takvom situacijom jer su svi pricali kako se vrti na takvim losim rezama(niskim) na minimum 30 fps-a dok je meni minimum 15fps-a. To moze biti da je izoliran slucaj, cak mi je netko rekao da grafu gusi losi proc, hm ne znam.

Ostale igre koje sam pokrenuo su Bioshock sve na max dx9 60 fps-a konstantno, zatim Cod 4 dx9 od 40 do 120 sve na max, Assassin's Creed dx9 sve na max 30 fps-a nikada nize, a niti vise, ali igra je klizila tako da nisam imao prigovora, Clive Barkers Jericho nisam gledao fps ali sve na max dx9 nikakav lagg , sve sljaka, Far Cry 2 na high bez AA radi tecno bez nekakvih štucavica. Probao sam FC 2 na very high sa svime pokljucenim, ali lagg je bio dosta nervirajuci, pa sam nasao neku zlatnu sredinu, mada se grafika nije znatno promijenila, nikakva bitna razlika izmedju very high i high, bez AA ukljucenog.

Grafa je obicno 42 C u idle i u load-u na nekih 60 pa u rijetkim slucajevima do 70. Na starom napajanju i bez prednjeg venta se vrtila i do 90 C, mislim da sam jednom vidio 97 C no pusti budalu, ne zna sto prica ^^

Uglavnom grafa je na preporuku

Jos samo da razrijesim misterij Crysis i sve pet ^^
Nikakav misterij ako ti je aa na 8x... Crysis je sam po sebi previse zahtjevan da mu drmnes toliki aa i ocekivati solidan framerate.
Igorr je offline   Reply With Quote