View Single Post
Staro 31.05.2004., 18:47   #27
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Najljepši primjeri gluposti zakrpa su one za BlasteraTM i SasseraR. Zakrpa za Blastera tako ISKLJUČUJE zaštitu RPC-a. Možda nekome ništa to ne znači ali o njegovom radu ovisi i (oko) 40 dugih servisa.

Tako je i Sasser djelomično iskoristio tu krpu i uspješnije se širi po mreži (inaće bi se kompovi rušili). K tome još i isključuje neke funkcije samoih Windowsa.

Da bi se malko zabavio, testirao sam te funkcije na svom kompu. Nadalje sam testirao i neke prijašnje "rupe" i one su lijepo radile.

Ovo što sam napisao je sasvim dovoljan (pametnom) razlog da se instalira firewall na svaki komp. Ovisnost o antivirusu i zakrpama ne dolaze u obzir. To bi značilo da barem 3 dana mjesečno ne mogu raditi.

Malo većernjih novosti.

Na "tržištu je "novi" virus. Zove se Donk i zanimljivo koristi "zakrpu" blastera. Opet se ostaje bez nekih funkcija i opet se otvara jedna rupčaga. Detalje možete pogledati na Symantecovim stranicama.

ZoneAlarm 5.0 Security Suite je prošao prvi krug testiranja uspješno. Firewall radi dobro, a antivirus je smeće. Ipak se radi o McAfee sranju. Večeras ide u drugi krug. Malo će mu biti teže i zabavnije.

Suradnja antivirusa i ZA nije nešto posebno i pouzdano (za sada) ne radi s AVG i NOD32. Ionako se radi o tome da se antivirus natjera na update. To radi intiligentno ali... Funkcija je poznata iz corporative rješenja gdje je to značajno sofisticiranije i bolje rješeno.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote