View Single Post
Staro 13.10.2008., 13:42   #177
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Eto malo da se i ja javim.

Kupovao sam dosta toga, imam svakakva iskustva, čitam po netu, neki vole Amere, neki Kineze, .. i sl.

Moja iskustva su slijedeća, carinu na ništa nisam platio, zapravo nisam imao nikada dodatnih troškova, što sam platio na e-bayu to sam i dobio bez da išta dodatno plaćam.

Kupovao sam od clippersa (nožice za chipove), pa do mobitela, ..

Najgore iskustvo mi je bilo sa kinezima i usb stickovima od 8 GB; od 4 komada različitih ponuđaća niti jedan nije bio 8 GB niti onakav kako je pisalo, za sve sam dobio povrat love, ali je važno popuniti dispute i ostalo, inače nema povrata.

Još je lik htio nazad robu, ali kada sam mu rekao da ću slikati, jer sam otvorio Mp4 player, i nije bio taj koji je trebao biti, baterija neka šrot i sl., onda se lik predomislio rekao je da zadržim robu, samo da napišem pozitivni komentar nakon što mi vrati pare, eto zbog para sam napisao da je sve pošlo ok, ali sam ga sve jedno prijavio na par stranica kao black list !

Sve u svemu, ja želim sada kupiti foto-aparat, mrcina je, jako jako skup, $1300, iz Amerike.

Razmisljao sam, cak ni PDV na to me ne sprijecava, no $249 transfer u HR, i jos PDV na to jos ako lupe cijenu koja je u HR, onda sam nadrao, zato nisam siguran isplati li mi se to riskirati, velik je fotic, dosao bi u ruksaku, ..

Jedna od opcija mi je da zamolim susjeda koji je iz Amerike, pa me zanima imate li s tim iskustva ?

Dakle ja bi poslao na njegovu adresu u SADu, njegova obitelj bi to otvorila, povadila papire, i poslala njemu kao da on to nije prošli puta dok je dolazio ovdje uzeo ...

Bi li to prošlo ?

Nekako si mislim, ako mi nije za mobitel došlo ništa, ni PDV, da ne bi ni na ovo, no ne riskira i se. Ipak sam si limitirao cifru, ne bi isao bas preko tih $1500 !

Iako bi se isplatlo i da toliko platim, samo objektivi koji su s njim vrijede dosta, pa da kupim i plaim sve, i probam prodati ovdje ispod cjene u dijelovima mozda bi se isplatilo !

Dakle cijena u HR je samo body, tijelo fotica 8800 kn !

A u SADu dobm ovo:

Tijelo
1 objektiv u vrijednosti kod nas 1500 kn
1 objektiv u vrijednosti kod nas 1400 kn
1 objektiv u vrijednosti kod nas 1600 kn
1 objektiv u vrijednosti kod nas 1200 kn
1 objektiv u vrijednosti kod nas 1000 kn

Dakle samo objektivi su kod nas 6700 kn ! Fotic 8800 = 15.500 ! A tamo to dobijem sve za cca 7000 kn !!!!
Kova je offline   Reply With Quote