Hi everyone, I'm a newbie, so please be kind

Imam laptop bez integriranog WLAN-a pa bih si trebala uzeti nekakvu wireless karticu. And therein lies the problem.
U Linksa sam bacila oko na PCMCIA D-LINK DWL-G630, 11/54Mbps.
Kažu mi da cijena izgleda OK za PCMCIA Wir.karticu (koja je navodno opcenito i do 3X skuplja od usb-a); možda je stvar u veličini, ali čini mi se kao da su upravo Wireless PCMCIA kartice stabilinije, brže te da imaju veći domet od USB kartica, što mi je i dosta ljudi potvrdilo, međutim ekipa iz Vemila se ne slažu te me uvjerava da su USB W.kartice superiornije i praktičnije, odnosno, BEST BUY.
So, what's a girl to do? Zbunjena sam, kompovi nisu baš moja domena.
Zavrtjelo mi se u glavi od silnog guglanja pa sam odustala i odlučila pitati vas stručnjake.
Dakle, dragi ljudi dobre volje, molim vas, nemojte iskoristiti ovaj post kao povod za samo još jedan lame flame-war, nego radije, ukoliko ste uistinu upoznati i stručni na ovom području, please help me out i napišite mi vaše pros and cons za PCMCIA i USB kartice, odnosno recite mi koja od ove dvije ima bolju stabilnost, brzinu i domet te koju marku odabrati za surfanje i torrente, a da ne bankrotiram. A girl's gotta eat, no?
Please answer my SOS call tako da napokon mogu uz kavu pročitati vijesti i bezbrižno skinuti neku dobru mjuzu ili film.

Unaprijed zahvalna.