08.10.2008., 15:47
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Autor vrodic
Imam ja, ali savjetujem ti da kontaktiras iskonovu tehnicku podrsku.
Po defaultu, u generičkom firmware-u thomsonovi ruteri slušaju na 192.168.1.254 adresi. Možeš probati i sa 10.0.0.138.
192.168.1.254 sam probao ne radi! Tj kompjuter uopce normalno ne prepoznaje router, simbol sa mrezu pokazuje zuti usklicnik, kad odem u browser nema onoga thompson speedtouch nije mogao otvoriti stranicu, otidite u postavke, bla bla bla....
Dali ti modem dodjeljuje adresu DHCP-om? Ako ne onda probaj namjestiti mrežnu karticu rucno na recimo 192.168.1.6 i otici na 192.168.1.254
U generičkom firmware-u user je Administrator, a password je prazan.
IP adresa i DNS su napisani kad odem u properties na kompjuteru sa zutim usklicnikom! A problem je sto on meni ne moze uci u njega, je li bi pomoglo instalirat cd koji je dosao s njime?
Svaki thomson modem moguce je resetirati na bilo firmware uz određene uvijete:
- potreban je bootp server i tftp server koji ce mu servirati firmware
- modem se mora staviti u poseban mod uz pomoc tipke reset - tipka reset se pritisne prije nego sto se modem upali i drzi se dok ethernet lampica ne pocne blinkati zuto
- tada modem zatrazi IP adresu uz pomoc bootp protokola (starija i jednostavnija verzija DHCP-a), i zatrazi firmware uz pomoc tftp protokola na adresi koji mu je dao bootp server. 780WL zatrazi datoteku /srv/tftp/BANT-R
- flashanje potraje nešto vremena i tada modem postaje dostupan na adresi koja mu je namještena u firmware kojim je flashan. Ako je generički firmware onda je to 192.168.1.254, ako je T-com firmware onda je 192.168.1.1, ako je iskon onda je valjda 192.168.100.1
Ja sam napravio restart u opcijama prije par dana, ali opet je sve ostalo iskonovo, pa sam isao na factory reset, onda mi sve izbrisalo i to dogodilo, danas sam pokusao jos jednom restartat sa restartnom tipkom sa zadnje strane, kad je bio ugasen stisno sam pa sam ga upalio, jedna lampica bila je upaljena druga je treptala, ali opet isto....
|
|
|
|