View Single Post
Staro 08.10.2008., 14:52   #12
vrodic
Registered User

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor ATIfreak Pregled postova
atha ne radi tako, vec sam prije pokusao, thopok slazem se se s tobom, moguce je da se uredaj zakljucao kao npr mobitel koji je brandiran, cudi me kako nitko nema iskustva s time????
Imam ja, ali savjetujem ti da kontaktiras iskonovu tehnicku podrsku.

Po defaultu, u generičkom firmware-u thomsonovi ruteri slušaju na 192.168.1.254 adresi. Možeš probati i sa 10.0.0.138.

Dali ti modem dodjeljuje adresu DHCP-om? Ako ne onda probaj namjestiti mrežnu karticu rucno na recimo 192.168.1.6 i otici na 192.168.1.254
U generičkom firmware-u user je Administrator, a password je prazan.

Svaki thomson modem moguce je resetirati na bilo firmware uz određene uvijete:

- potreban je bootp server i tftp server koji ce mu servirati firmware
- modem se mora staviti u poseban mod uz pomoc tipke reset - tipka reset se pritisne prije nego sto se modem upali i drzi se dok ethernet lampica ne pocne blinkati zuto
- tada modem zatrazi IP adresu uz pomoc bootp protokola (starija i jednostavnija verzija DHCP-a), i zatrazi firmware uz pomoc tftp protokola na adresi koji mu je dao bootp server. 780WL zatrazi datoteku /srv/tftp/BANT-R
- flashanje potraje nešto vremena i tada modem postaje dostupan na adresi koja mu je namještena u firmware kojim je flashan. Ako je generički firmware onda je to 192.168.1.254, ako je T-com firmware onda je 192.168.1.1, ako je iskon onda je valjda 192.168.100.1
vrodic je offline   Reply With Quote