View Single Post
Staro 07.10.2008., 14:36   #16
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Kova Pregled postova
A cuj, yedwy, i mene čudi da bi otišlo napajanje !? No ako ploća ne radi, morala bi bar paliti napajanje, što ne !?
Ne..
1. Ako napajanje ne daje dovoljno standby napona dio na ploči zadužen za paljenje nemože raditi, ergo - nema paljenja...
2. Ako ploča i pošalje signal za paljenje a PSU je pokvaren ne znači da će biti upaljen komp, ako je npr napona na +12V liniji 7V nemoguće je da se ssitem boota s tim...
3. Nevidim što bi bilo čudno napajanja iz Corsaira/seasonica isto tako crkavaju, zato i postoji garancija...

Isto tako može i ne raditi ploča kao takva ali ploča nemože ubit Corsair PSU, tj bar nebi trebala...

Citiraj:
Mislim ako su spojeni hard disk, DVD, grafička, 3 venta, a gumb ne reagira, ne pali napajanje !? Očito nešto ne štima.
Napajanje?

Citiraj:
E sada radi se o vrlo malom stanu, pa ja mislim da je možda veš-mašina povukla preveć struje ili nešto pa se to dogodilo, mislim ne znam, ali očito je nešto kihnulo.
Tolko je očito...

Citiraj:
Računalo je normalno ugašeno, za 20 min nije htjelo upaliti, nema mi nikakve logike !
Ja imam u dvorištu jedan stari auto, dovezo se s njim jednu večer doma i drugo jutro ga se nije dalo upalit...
Isto imam jedan TV kji čeka glomazni, jedno večer ugašen oko 22h oko 1h te noći ga išao upalit i mrak na ekranu i samo zuji...

Vjerujem da ti je jasno kamo ovo vodi...

Neznam zašto se tolko grabiš da nije napajanje, ako ne vrti ventilatore kad su samo oni spojeni dok se brika na punim okretajima (a pretpostavka je da su isti spojeni na normalni 12V molex to fan adapter) očito je da je napon u podrumu, ako baš oćeš biti siguran uzmi multimetar pa izmjeri...