View Single Post
Staro 07.10.2008., 11:31   #11
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Izet Fazlinovic Pregled postova
odjednom kad sam upalio komp pocele su se pokazivati neke crte po monitoru i neznam u cemu je problem! ja sam promjenio graficku,
Moze biti puno stvari. Memorije i opisano vec od forumasa u temi. Konkretno ovo sto imas na slici je trenutak kad graficka prestane refreshati sliku i onda krene sa ovakim malerskim i ostalim licilackim poslovima na odusevljenje vlasnika

Pitanje : Dal ovo na slici ostane "stabilno" deformirano sa povremenim "disanjem" slike? Ili fasadira u beskonacno po ekranu?

Davnih dana sa Iwill i Lucky Star plocama muku sam mucio sa Aladdin chipsetom i Matrox G200 kartama. Pojedini scroll ili slican manevar okidao je ovakve uzase svaki put! Matrox je prao ruke, a plocari su se pravili jednako blesavi. Tek nekon godinu i nesto, razdanilo se priznanje da je chipset radio havariju i misterioznu nekompatibilnost.

Cuvam hostan primjer vec dugo :

, ,

Cini mi se da ces najmanje glavobolje imati ako probas sa drugom plocom. Znam da nije zabavno, ali ovako mozes jako dugo napikavati.

Postojala je poznata solucija koja je smirivala ovo stanje. Tad je bio u tek prvoj verziji ali poznat je postao po tome da je smirivo (dok se ne nadje prava solucija) ovakve havarije. Program se zove Display Doctor i ucitava neku vrstu vlastitu "dummy" drivera. Nista te ne kosta, cisto iz naucnih razloga probaj vidjeti hoce li i tebi smiriti u Windozama ovo stanje. U svakom slucaju, ploca ti je na listi najboljih sumnjivaca.

8
Visage je offline   Reply With Quote