Imam jedan dosta iritantan problem koji me muči već negdje mjesec dana. Radi se o tome da router neki put jednostavno poludi. Dogodilo mi se je i par puta dok sam igrao CoD2. Imam cijelo vrijeme normalan ping 40-50 i onda mi bez razloga skoči na 999 i sve počne užasno lagat. Odem surfat i treba mu pola minute da izbaci stranice sa traženim pojmom u googlu. O otvaranju same stranice bolje da ne pričam.
Dakle ima sve simpome kao da nešto skida full brzinom:
-ogromni lag/ping u igrama
-užasno sporo otvaranje stranica
-u task manageru vidim da je local area connection na 1% što nije nikad nego jedino kad nešto skidam max. brzinom (cirka mi je 210 kB/s)

-evo i primjera gdje sam upalio ruter samo da nešto provjerim na netu prije nego što prođem do frenda, međutim zaboravio sam ga ugasiti, tek sam ga ugasio kad sam stigao doma. Uspio je skinut 80MB, a trebao sam ga samo na par mina
međutim:
-doista se ništa ne skida, sve pozatvarano, niti mi je uključen windows automatic updates ili od noda32, xfire ili sličnih
- ACT ledica na kasdi uopće ne blinka (tu i tamo onako na sekundu). Da se nešto skida onda bi onako brzo blinkala (oni koji imaju ovaj ruter znaju o čemu pričam). LAN ledica blinka stalno frekvencijom negdje jednom u sekundi, što mi se opet ne podudara jer kad je sve normalno i kad ništa ne skidam obje ledice stoje.
Problem uspijem riješiti sa off/on router i/ili restart kompa, što mi nekom logikom daje do znanja da možda i nije problem u samom ruteru čim upali i samo resetiranje kompa. Ovaj problem i nebi bio tako velik da imam flat, ali pošto imam onaj 10GB (starci neće dati još 40kn za flat

) bezveze mi nabija promet. Imam u prošlom mjesecu brdo primjera kad znam da nisam ništa skidao niti išao na youtube, a svejedno taj dan je prometa preko 300MB.
Kasdu sam flashao onim firmwareom šta otključava dodatna 2 lan porta i stavlja je u router mode (adsl biblija

), no nebi rekao da je u tome problem jer tako radi normalno (koliko toliko) više od pola godine. Net djelim sa sestrom, no ovo se javlja totalno random, bez obzira tko je spojen, ja (uglavnom

) ili oboje, bez obzira što radio na kompu. Neki put zna 3-4 dana biti ok, a s druge strane zna se zblesirati i 2 puta na dan. Nisam ni primjetio pravilnost sa obzirom koliko je dugo ruter uključen.
IP postavke su:
IP address: 192.168.1.2 (sestrin komp .3)
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.1
Preferred DNS server: 192.168.1.1
Alternate DNS server: prazno
Probao sam i sa automatic postavkama no nista. Skinuo sam sa Abitovih stranica najnovije drivere za lan (marvell miniport driver), samo dva dana normalno radilo.
Ispričavam se na podužem postu, no molio bih vas za pomoč da otklonim ovaj dosta iritantni problem.