View Single Post
Staro 27.09.2008., 15:16   #10
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Neovisno o pitanju praktičnosti, ja sam uvjeren da S1 + 1 ventilator hladi sve grafičke danas odlično, a to je opet ispod 200kn
Još je u tom setupu vjerojatno i tiši te efikasniji zbog veće dubine ventilatora (25mm vs 15m).
Nadalje, stvar kod accelera je da može pasivno držati i jače ako imaš solidan protok zraka u kućištu, dok drugi baš i nisu napravljeni za to.
Accelero je možda najbolji (i to bih rekao za nekih par stupnjeva, čak kad bi gore bio Turbo modul, možda bi bilo sve to "tu negdje"), no definitivno previše mjesta zauzima (kad ga staviš sa npr. 25mm ventom. Ubije ti sve PCI slotove skoro...

Imao sam na 4870 Accelera S1 (sa turbo modulom), GFX Chillu i Zalmana VF1000.
Po temperaturama, neki raspored bi bio: AC S1 -> GFX Chilla -> Zalman -> stock
Po glasnoći: AC S1 = GFX Chilla (jednaki su) -> Zalman
Po zauzimanju mjesta u caseu: GFX Chilla -> Zalman = AC S1 (ili AC S1 malo više zauzima)
Po cijeni: AC S1 + TM -> GFX Chilla -> Zalman
Po načinu instalacije: GFX Chilla -> Zalman (malo se više se "klackalo" kod instalacije na jezgru no jako je slično CFX Chilli) -> AC S1
Po ježičima i koliko dobro drže gore: Zalman (definitivno najbolje drže) -> GFX Chilla = AC S1 (nova revizija AC S1 ima dobre pasivce za VRM)

S time da jedna opaska, VRM-ovi su bili najtopliji kod Zalmana, jer koliko god on bio velik i bakren, vent mu ne natkriva najbolje pasivce na VRMu.

I da, Mar - pasivno držati bilo koji hladnjak na 4870 je onak, smrt za naponsku regulaciju