View Single Post
Staro 26.09.2008., 09:19   #1
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Pucanje veze, ISP? Torrent klijent? Modem?

Pozdrav, vise stvarno neznam sto napraviti u vezi pucanja veze kad je potpuno opterecena torrentima, to je katastrofa sto se dogada.

OS je Win xp sp3, nedavno friska instalacija (dogadalo se i sa starijom instalacijom), Torrent klijent je Vuze, zadnji, probao i sa utorrentom, i 1.7 i 1.8, ista stvar. Pocetkom godine kada sam uzeo flat, nije bilo problema, kada su se tocno pojavili stvarno neznam.

Zvana sluzba za korisnike (ISP je T com), prvi puta promijenjen splitter i kablovi od uticnice do splittera i od splittera do modema. Ista stvar se nastavlja. Nakon toga sam promijenio T comov Zyxel za Linksys Wag 200g, stvar se ponavlja. Promijenio sam kabel od tavana do uticnice, nema promjene.
Maknuo ogranicenje poluotvorenih veza u tcpip, ne pomaze.

Zvana ponovno sluzba za korisnike, zovu kasnije mi smo nesto rijesili, ne pomaze.

Podaci: namjestena je fiksna IP adresa, port forwarding napravljen i radi (port je 60000)
Postavke klijenta: download limit: unlimited, upload: 19 (T com 2/256); max connections globaly: 75, per torrent 30, max. active torrents:3, 2 downloading. Probane su default postavke i jednog i drugog klijenta, nista, pa spustano do ovoga, neznam da probam jos manji broj konekcija, ali i ovo ne bi smjelo raditi probleme

Ukoliko veza nije opterecena, spajanje je normalno, prekid svakih 24h.

Slike spajanja, konfiguracije modema i status adsl-a:

CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline   Reply With Quote