Istina je,i možemo to tako gledati,da sve igre koje iskorištavaju jezgru ispod 50%,ili su toliko dobro optimizirane,da će rasteretiti CPU i zaklat GPU,kao Crysis,čisti školski slučaj loše optimizacije,ili će zaklati CPU,pa će i grafa bolje disati,kakvu igru još nisam vidio.
Ovo što je gore napisao vatreni

potvrđuje da sam u pravu,i da se ne moramo po xyz puta poklati,da bi shvatili da je 3.2ghz po jezgri,neovisno c2d ili coreq,bottleneck za ovakvu đubrad.
Rezultati za SLi 8800Ultre me uopće ne iznenađuju,napisao sam da je jedna al pari sa 4870,makar će dosta testova pokazati dozu razočaranja i suprotnosti, da je sporija,ali kako vidimo,uz pravu ploču i veoma solidan proc,rezultati su bolji.
Šta sam htio reći,to je zaista max šta može taj q dati? 2.80ghz per core? Mislim da bi dobio mnogo bolje rezultate da ste ga bar na 3.2 stavili,neću se usuditi gore i više pucati zbog zagrijavanja,jer znam kako izgleda quad na 3.4+ ghz.
Mi ATi-jevci bi te približne rezultate sa 8800Ultra SLi i mogli svaliti na drivere, ali tko zna čitati arhitekturu x2 kartica,shvaća da je to interni CF dvije obične 4870,dok je SLI vanjsko spajanje,kojim se ništa ne gubi na performansama kako vidimo,nego baš suprotno. Moguće lako i da ATi još nije optimizirao CF do kraja,bilo vanjski na mbo,bilo na jednom PCB-u.Toliko eto,od mene.
P.S. vatreni,nemaš se tu šta zamarati brojkama,dok je igrivo i lijepo izgleda, to je poanta igranja,a sad imao ti na 1650xkolko već,60,70 ili 80 fps,tako ti svejedno. Nije isto 25 i 35,ali 60 i 70 nećeš ni osjetiti,ni pri najzahtjevnijim scenama.

Jesam li spomenuo da je WiC smeće od igre

, i da na 3850 daje 6 fps na toj rezi