25.05.2004., 13:54
|
|
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Originally posted by ozren
Kao prvo, ja nisam apsolutno nista rekao ni za ni protiv ATi-a kad sam poceo ovaj thread - nego sam rekao ono kaj je - da se prica nastavlja i da se nikada nece zavrsiti.
Sto se 3dMarka 03 tice, to je tak bezveze test da je tak svejedno. A da svi putra na glavi imaju - to je istina. Da ne kazem da je ATi BIO PRVI KOJI JE POCEO VARATI - samo se treba sjetiti Quake 3 "optimizacije" na 8500 (novi .exe i sl. svinjarije).
NVIDIA je dugo radila sranja, i siguran sam da ce ih raditi jos. I to s bilinear/trilinear je njihovo originalno maslo. Ipak, dobili su po nosu pa su morali stavit opciju u drivere s kojom to mozes ugasit. ATi je pak ocito to smetnuo s uma i pao u jamu bez razloga. No, i ATI ce jos imati bisera, to sam siguran. Razlika izmedju ove dvije kompanije, ako se gleda period od vise godina, defakto ne postoji. U kracem periodu jedni su gori, drugi bolji.
No to je sve tak i tak nebitno - bitno je to sto mi useri hocemo maks. kvalitetu slike i hocemo kontrolu nad njom. Zato npr. postavke koje nisu Quality (iako ni te nisu ziher) nebi trebale postojati. Ja kao i pinsla hocu maks. kvalitetu slike. I sve ove precice su sranje... Nazalost, to se po meni nece tak brzo promijeniti - frame rate je i dalje to sto prodaje kartice.
Kada frame rate postane takav da ces bilo koju igru vrtiti na min 60fpsa na 16x12 4AA 16AF, plus sve naslove koji ce doci unutar sljedece godine, onda ce tek prestat biti kljucan faktor. nazalost, to nebu tak skoro.
|
u većini stvari se slažem s tobom ali imam samo još dva pitanja
ako je 3dmark03 tako nebitan test zakaj ga koristiš kod recenzija grafa?
dali si ti isključio trilinaerne optimizacije prilikom poseljednjih recenzija nvidijinih grafa?
|
|
|