View Single Post
Staro 25.05.2004., 00:34   #12
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
dakle da pokušam ja vrlo kratko reći kaj mislim a vi ćete svi zasigurno vrlo žestoko reagirati na moje tvrdnje kao i uvijek
da se odmah razumijemo ja sam prvi protiv ama baš svih optimizacija bilo u drajverima bilo igdje drugdje
prevedeno želim maksimalnu kvalitetu slike pa makar se sve vrtilo na 15 fps ali želim mogućnost izbora
a sad kaj se tiče ovog atijev algoritma za filtriranje
kao što jelc već rekel stvar je stara i više od godinu dana i nije nikakva novost jedino su je sad u novijim drajverima malo drugačije postavili
dakle nisi mogao dobiti kod atija puno anizotropno filtriranje trilinearno ukoliko si odabrao af u control panelu. u slučaju da engine same igre ima mogućnost uključivanja af onda se radilo puno anizotropno trilinearno filtriranje
ta je tema bila već na forumu prije dosta vremena i još sam onda rekel da je to loše i već duže vremena koristim utility rtool koji omogućuje odabir punog anizotropnog filtriranja
da ne bi bilo zabune ako netko želi mogu mu postat link na skrinove gdje se jasno vidi da opipljive razlike u kvaliteti sa i bez te optimizacije nema
ja sam koristio rtool iz principa jer želim uvijek maximum kaj se tiče kvaitete
ati je sad kako bi očigledno odgovorio na nvidijine optimizacije koje u njihovim drajverima postoje odavno a nitko se toga gle čuda na forumu nije sjetio dosad spomenut
dakle inkorporporirali su ove optimizacije direktno u drajvere kako ne bi gubili u odnosu na nvidiju u benchevima

ovim potezim ati me prilično razočarao jer mi je sad potpuno jasno da više od njih ne mogu očekivat maksimalnu kvalitetu slike uz odlične performanse kako je bilo do sada
no za cijelo sranje je kriva nvidija kao i svi oni koji su prije godinu i pol tvrdili kako su to ok optimizacije
nvidija je nametnula te optimizacija kao nešto sasvim normalno i sad nažalost više nećemo tako brzo od njih pobjeći
pinsla je offline   Reply With Quote