Osobno više volim referentne modele ma koji bio proizvođač i onda staviš jedan AC i riješena stvar.
Nedavno sam kupija u hgšrota hd3870 s ddr4 u nadi da će biti referentni model jer je takav na slici u web shopu i zamislite na moje iznenađenje dobijem neki reducirani model.
Hladnjak čista nula, dobro da imam ovaj novi AC twin turbo. Referentni model ima 1 fazu za memoriju i čak 4 faze napajanja za GPU. Kod mog modela dobiješ 1 fazu memorija i 2 faze GPU (također sam ovu redukciju primjetija na powercolor i club3d modelima). Mislim da je ovo važno ako se misliš dugo vremena družiti s karticom pogotovo ako volt modate/overklokate.
Ni jedna karta mi do sada nije davala jednaku sliku na ekranu. Na nekima je bolja na drugima gora. Uglavnom primjetim razliku u oštrini slike i prema mom dosadašnjem iskustvu karte u srednjij i nižoj klasi imaju mutniju sliku pogotovo kako se penje u rezolucijama.
Dosad mi je najbolju sliku davala 6800gt (referentni nvidia model made in usa). Zato i preferiram referentne modele.