Znaći do juče sve radilo, jutros pritiskom na tipku ništa
Dijagnoza problema :
- Nakon paljenja ventilator od proca/grafe zavrti se na manje od sekunde (par okreta) i ugasi se
- Na matičnoj ima LEDica koja indicira dal ima struje i ona je upaljena
- Nema nikakvih beepova
- Probano bez ikakvih djelova [bez grafe HDD-a i DVD-a] i ista stvar - znači niti ne dođe do beepova da javi grešku (tj. da nema grafičke
)
- Napajanje radi normalno po svim meni vidljivim dokazima (lampica na prekidaču stalno radi - normalno, i od matične lampica stalno javlja da je pod naponom a i daje struju da pokrene makar na milisec)
Konfiguracija:
- MBO : DFI Infinity 975X/G
- CPU : PentiumD 930
- MEM : 2x 1GB Kingmax 677
- GFX : ATI Radeon 2900XT
- PSU : Cheaftech 550W
Po meni postoje dvije opcije :
Crko procesor Matična javlja da je pod naponom i da kontakt, možda je crknut proc sprječi da se uopće bios pokrene pa nema bepova ?
Crkla matična Ovo je daleko lošija varijanta jer na proc imam još 7mj garancije a na matičnu istekla prošle godine, ali imam neki osjećaj da je ovo vjerojatniji kvar.
Koje je po vama od ovog vjerojatnije crklo ?
Cjeli komp je kupljen i upgradan u linksu, ali na matičnu je garancija iztekla, dali će mi srat oko toga ako im odnesem na servis i izpostavi se da je u njoj kvar (tj. dal će mi naplatit pregledavanje) ?
Koja bi bila dobra zamjena za matičnu za ne neku pretjeranu lovu, i ako je proc crko dali bi mogo dodat parsto kuna za jači ako mi ga budu mjenjali ?