Malo ću opet oživiti temu, nisam našao noviju sa sličnom tematikom. Dakle, kao što u naslovu piše, kupio sam Linksys WRT54GL rev. 1.1 i na njega stavio DD-WRT v24 SP1 firmware. Generalno je OK osim što je ružan u vražju mater.
Spojen je na server i radi u AP modu. Dakle, nisam ga spojio na cable modem nego na server preko jedne mrežne, na drugoj je cable modem, na trećoj workstation PC itd. Sve to štima, mreža i žična i bežična rade bez ikakvih vidljivih problema dok nisam ušao u router i vidio ovo:
Zanima me što znači ovih 97 grešaka pored Transmitted (TX)? Koliko sam vidio, pojave se odmah nakon bootanja rootera, nekad u većem, nekad u manjem broju, ali se kasnije ne povećava nego stoji na istoj vrijednosti.
WLAN najnormanije radi, prijenos datoteka ide 2.5-3 MB/s, ping servera je manji ili jednak 1 ms, a s 65500 bajtnim bufferom manji od 40 ms. Nema nikakvih pucanja veze.
Kako vam se ovaj uređaj ponaša pri padu napona? Kod mene se redovito blesira i već gledam uzeti neki UPS. Dobro, već ga dulje vrijeme planiram uzeti zbog servera, a ovaj AP mi je sad dodatni razlog.
Je li se može onaj Demilitarized Zone (DMZ) staviti za cijeli IP range ili je ograničen baš samo za jednu IP adresu? Trebam nekako u cijelom AP-u isključiti taj port forwarding jer ga već imam na serveru pa da izbjegnem moguće probleme.
Hvala.
EDIT:
Našao sam nešto na DD-WRT FAQ-u, budem se malo poigrao...
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php...less_questions