View Single Post
Staro 21.05.2004., 19:03   #27
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Ma kakvo opravdavanje... Nema se tu kaj opravdavati kad je bitka toliko jednostrana. Ipak, tvoja tvrdnja da je kroz gejmerske oci donjet sud ne stoji - ja sam usporedjivao 1900+ kao najjeftiniji Athlon koji se jos da nabavit s najskupljim Celeronom. Ak ides gledat usporedbu proceva koji kostaju isto, Celeron gubi u svakom pogledu, i to masno.

Tvoja tvrdnja da je Celeron dobar proc ak ti treba samo za Office stoji, no to nije tak jednostavno u bijelom svijetu - rijetko koji user ce se ograniciti samo na takvo koristenje, cak i u najvecim korporacijama... Nije mjerodavno uzeti kao primjer neku babu od 50 godina koja muku muci s kompom i koja samo radi u Wordu. Uvijek ce netko trebat obradjivat slike, skenirat, raditi OCR, i u 90% taj isti nazalost nece imati mogucnost da si odabere stroj koji zeli, vec ce dobiti ono kaj shef kupi... Drugim rijecima, broj onih kojima treba ozbiljan stroj a dobili su njesra ima puno - s jednako jeftinim strojem s AthlonomXP prosli bi PUNO bolje.

Drugim rijecima, realna situacija za Celeron je puno gora nego kaj ti tvrdis. I za to je kriv Intel - jer ja se sjecam vremena kada je Celeron bio prava stvar (300A).