View Single Post
Staro 11.09.2008., 10:08   #534
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Gle Luxx sve sta si tu rekao stoji i ja ne tvrdim nista drugacije.

Ja tebi samo i drugima kazem da ove tvrdnje da jedan dual core-ac nemoze nahraniti hd4870 su glupost.
Radi cega? Jer se razlika u performansama uzima u pogledu postotka povecanja fps-ova - a gle cuda, tako je i kod svih grafa.

Znaci sve grafe ce raditi bolje u slucaju clocka, neke ce imati i veci postotak povecanja performansi.
Stoga su price o kocenju procesora na hd4xxx seriji po meni glupost (glupost kao posebno napominjanje kad je normalno da svaka igra bolje radi na vecem taktu), jer onda procesori koce i sve druge grafe, jer kod svake dobijes porast performansi na vecem taktu procesora.

Jel sad jasno sta ja tu pokusavam reci? Pusti ti sad tu neku shemu za koju si se uhvatio da se igre nemogu igrati na tim drugim grafama... Tko je uopce o tome tu govorio ista? Tu govorimo (barem ja, to je jasno iz mojih postova) o pricama koje kolaju netom i tjeraju prosjecnog joe-a da kupi najnoviji quad za 2500 kn jer jedan e4xxx nemoze natjerati hd4xxx da radi kako spada.
A moze i igre rade, a klokom ili boljim procesorom bi taj prosjecni joe dobio porast performansi kod svih grafa.
hd4xxx serija je toliko jaka (da nema powerplay, driver, temp. problema i drugih sranja bi bila savrsena) da se za dobar fps nemora procesor klokati toliko kao kod grafa prijasnjih generacija (sto je i logicno kad je nova i bolja i moze vrtiti neke stvari oslobadjajuci procesor).

Poanta svega je da sve igre i grafe osjete poboljsanja u performansama na sto vecem radnom taktu procesora jer se moze izvoditi puno vishe operacija istovremeno. Optimizirana cuda poput 3dcmarka (ne i normalnih igara) ce osjetiti i razliku izmedju quad core-a i dual core-a (te razlike izmedju taktova) kad takvi procesori mogu vrtiti vishe operacija (vishe jezgri) i nisu ograniceni loshe napisanim/neoptimiziranim kodom kao kod danasnjih igara.

Prica nije samo crna i bijela.
Pippincro je offline   Reply With Quote