View Single Post
Staro 11.09.2008., 10:05   #1
A-V
Premium

A-V's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
ADSL (Max TV) problem...

Imam jedan užasno frustrirajući problem već dva tjedna. Kada gledam max-tv puca mi ADSL (ona lampica DSL na ruteru počne blinkati ili se potpuno ugasi) i u tom trenutku naravno nema više wlana, a na TVu poruka ''Kanal je trenutno nedostupan''. Ovo se događa redovito, po par puta u sat vremena. Ponekad se dogodi i kada mi zvoni telefon. Ako se ne vrati signal sam od sebe u roku od 5 minuta onda ugasim i ponovno upalim ruter - to obično pomogne - ali na kratko jer signal opet pukne nakon kojih 15-20 minuta.

Zvao sam SZK T-com i u ova dva tjedna sam zajedno sa njima eliminirano slijedeće moguće uzroke:

1. Zamjenjen je spliter za telefonsku liniju.

2. Promjenili su mi neko korisničko mjesto na centrali i kažu da problem više nikako nemože biti u centrali.

3. Zamjenjen je ruter - od onog Zykel (valjda se tako zove) na Tompsona.

4. Očistio je zidnu utičnicu, odnosno porezo je vrhove žica koji su navodno malo oksidirali ili što već.

5. Pokušao sam se iz zida direktno spojiti u ruter, tako da preskočim telefon.

6. Iz T-coma su mi u stanu iz zida mjerili kolika je jačina i kvaliteta signala i kažu da je savršena (onda kada ga ima) - jedna od boljih u ZG - navodno da bi sa brzinom mogao ići ukupno (internet+maxtv) do 18. A internet sada mi je 2, a na max tv imam uključen i HD.

Stvarno sam već lud, neznam šta više pokušati!? Najčudnije od svega je to što ADSL (internet+MaxTV) koristim već 2 godine bez i najmanjih problema, sve do prije dva tjedna kad je sve ovo počelo!

Sorry na dugom postu, mislim da je važno da sam opisao sve korake, molim savjete...

Zahvaljujem...
A-V je offline   Reply With Quote