Citiraj:
Autor Pippincro
gle, ali to i nema bash prevelike veze s grafom.
da uzmes 1650pro i takve taktove procesora isto bi primjetio porast peformansi, vjerojatno cak i puuno veci postotak. Zar je to onda za zakljuciti da jedan dual core-ac nemoze iskoristiti 1650?
Procesor treba izracunavati svakakve operacije i normalno da ce onaj na vishem taktu to bolje raditi, 4870 je dovoljno jaka da ta razlika bude dosta manja (kod 2ghz i 3.2ghz) nego kod grafa ranijih generacija.
|
Sorry, ali baš obrnuto. Ako imam integriranu grafiku (uzmimo extreman primjer) onda će mi neka teža igra radit na 3fps bez obzira dal imam E2xxx ili Quad Extreme na LN2 i 5GHz. Osim ak ne prebacim na software rendering
Kod 4870 to nije tako, jer grafička može puno toga obraditi, a ako je slab procesor, onda on ne može pratiti korak. Zato će 5GHz proc sa 4870 u Crysisu davati bolesne rezultate, a sa integriranom će bit "3 fps" i gotovo.
Što se tiče tvog primjera sa 1650, na njoj bi 2GHz proc davao 10 fps, a 4GHz 11 fps.. Kod 4870 vidiš i sam da 2GHz daje neke prosječne fpsove oko 35, a 4GHz bi pucalo van vjerojatno i duplo. Tako da je istina da ćeš imati porast performansi i sa 1650, ali 10->11 je neprimjetno, a 35->60+ je jako primjetno.. pogotovo s obzirom da su skokovi minimalnih fpsova negdje u rangu sa 15fps na 25/30fps
Recimo to ovako:
- slaba grafika + slab proc + teška igra = jadni fps
- slaba grafika + jak proc + teška igra = isti jadni fps
- jaka grafička + slab proc + teška igra = igrivi fps uz povremeno "štucanje"
- jaka grafička + jak proc + jaka igra = sve ide glatko i bez štekanja
Ne valja ići u extreme nikako.