Citiraj:
Autor Tomislav Č
Bi li E6750 na 3.2ghz bio preslab za nju?
|
3.2GHz mislim da će ti bit malo.Neznam sada u kolikoj mjeri će ti pridonjet tih 3Mb L2 što taj procesor ima u odnosu na moj,ali vodi se time kako moj radi na 3,4 skoro,i da se vidi kako je kartici malo.Znači povisivanjem takta GPU-a,isto kao i povisivanjem razine detalja u igri,framerate ostaje isti,ili oscilira za neku brojku <5 fps-a.Odokativna procjena,makar 3,8GHz da bi to pošteno opsluživalo,4 čak poželjno,što rijetki s tim procesorom ulove,ali postoji mogućnost.I ne,ovo nije savjet da kreneš u nabavku proca koji poteže na >4GHz nego primjer da E2160
nije dovoljan za tu karticu,koliko god neki tupili da je kripl conroe dovoljan za igre,a isto važi za frekvenciju
Citiraj:
Autor Tomislav Č
Da li ima problema s driverima?
|
S driverima je podrška na zalasku,sa 8.8,mada ih nisam stavljao sam čitao da porasta performansi nema,a da se znaju desit problemi,softverski ili ne uzrokovani,pa nisam radi ničega htio riskirat.
Citiraj:
Autor Tomislav Č
Da li joj se pomoću nekog softwera da riktat brzina vrtnje venta?
|
Za brzinu venta neznam,vjerojatno može,ali nisam opsjednut s time pa se niti zamaram takvim stvarima.Da me to brinulo nebi kupovao karticu za koju znam da nema aftermarket riješenja.
Citiraj:
Autor Tomislav Č
Koliko je slabija ili jača u odnosu na 4850, 4870?
|
A sad,bench voli sirovu snagu 3870X2,a igre 800sp 4870.Ovako rekao bi da razlike nisu tolike u stvarnom svijetu,možda 5% na stranu jedne ili druge.Pitanje isplativosti ulaganja u tehnološki inferiorniji čip,i skori totalni prestanak podrške glede drivera je ono što bi mene možda nateralo da se odlučim u tvojoj koži za 4870.Za sebe ipak druga priča,ja bi si za sitnu lovu složio CF sa dvije 3870X2.Nema teorije da je jača od toga.
E da,uzmi u obzir i divljačko grijanje 4870.3870X2 je klimatyzer za tu karticu,bez obzira što neki iz kulta obožavanja 48*0 kartica govorili kako to nije strašno,jer 100° na cent od NB-a je upravo suprotno.
Eto,od volje ti bilo.