View Single Post
Staro 06.09.2008., 09:12   #60
leonardo
Premium

leonardo's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Danas je stvarno problem pronaći dobru AGP grafiku. Ja sam nedavno sasvim slučajno vani uzeo novu 3850 sa 512MB 1ns DDR3 za nekih 90€. Budući da nisam neki igrač dosadašnji All-In-Wonder sa 256-bitnom sabirnicom mi je bio sasvim dovoljan. 2.5-3x veći takt GPU/RAM, 4x više memorije plus dosta novija arhitektura i sve igre koje sam pokrenuo jednostavno lete na 1680x1050 na max. detaljima osim Crysis-a koji je naravno na medium. No to je do Crysisa .

Iako postoje AGP matične ploče koje mogu primiti najnovije Intel Quad procesore i koji zaista nebi trebali imati nikakvih problema sa 3850, nekakav single-dual core 939/am2/775 procesor na 2.5GHz bi zapravo trebao biti sasvim dostatan.

Što se tiče napajanja trebao bi imati novije napajanje sa 6/8-pinskim PCI-e konektorom ili ukoliko sa starijim napajanjem koristiš adapter na PCI-E konektor odoše ti dva molex-a, no kako slabija napajanja (Codegen) ionako nemaju dovoljno molex-a opet si na početku. Mislim da 3650 i slabije kartice koriste samo jedan molex ali nisam 100% siguran. Ja doma imam Tagana no recimo 350/400W kvalitetnije napajanje bi trebalo biti dovoljno.

ATi trenutno nema nikakve konkurencija na AGP-u budući da je nVidia zadnju AGP seriju (7600) izbacila sredinom 2006. godine.

Katalisti od verzije 8.3 imaju dosta dobru podršku za AGP kartice. Zadnja verzija katalista je 8.8 i stvarno nisam nigdje pročitao da ljudi imaju velikih problema sa "softverom", driverima i Windowsima. Deinstaliraš stare drivere, opcionalno dodatno odeš malo u safe mod i sa driver sweeperom počistiš zaostatke za svaku sigurnost, instaliraš nove drivere i kartica radi. Čudno, zar ne. Nimalo slično seriji 2.
leonardo je offline   Reply With Quote